ЙОВІЧЕВІЧ: Не можна натиснути кнопку і здолати Динамо. Луческу – топ-тренер

Головний тренер «Шахтаря» прокоментував перемогу над «Динамо»

Головний тренер «Шахтаря» Ігор Йовічевіч прокоментував перемогу над «Динамо» (3:1) у 7-му турі УПЛ:

- Щасливий і гордий за команду - вона не зупиняється, продовжує залишатися голодною та готовою до нових викликів. Футбол належить футболістам. Вони ухвалюють рішення на футбольному полі. А я можу лише пишатися ними. Вони дають мені стимул, натхнення працювати ще сильніше.

Це моє перше «класико». Моєю мрією завжди було перемагати грандів. І коли я тренував «Карпати», і коли тренував «Дніпро-1». Сьогодні перемогла найкраща команда. Це має надати нам впевненості, але не самовпевненості.

- Це ваша перша перемога над Луческу. Наскільки це важливо для вас?

- Можливо, моя відповідь вас не влаштує. Сьогодні грали не Йовічевіч та Луческу, сьогодні грали «Шахтар» та «Динамо». Я щасливий і гордий, що треную таку команду. А Луческу - топ-тренер. Як молодому тренеру, мені хочеться досягти таких же результатів, яких він досяг. Я маю його поважати. Намагаюся брати щось від кожного тренера. Тож Луческу вже допоміг мені реалізувати себе як тренера.

- «Шахтар» зараз на піку форми?

- Я не вірю у пік форми. Ти повинен завжди бути готовим давати максимум. Сьогоднішній результат - наслідок величезної роботи, помноженої на талант та голод до перемог. Не можна натиснути кнопку і обіграти «Динамо».

- Сьогодні «Шахтар» знову переміг, але при цьому не мав переваг у плані контролю м'яча...

- Не хочу бути рабом контролю м'яча, не хочу бути рабом однієї схеми, одного стилю. Стиль - це команда, яка бореться за результат. Команда має бути зіркою. А контроль м'яча взагалі не є показником того, що команда добре грає.

- Чому сьогоднішній матч не зіграли у Кракові чи Лондоні?

- У мене немає відповіді на ваше запитання. У моєму розумінні Львову сьогодні не було альтернативи.

Микола Степанюк Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 17:00 115

На українську збірну чекають три контрольні зустрічі

Коментарі