Андрій АКІМЕНКО: «Готові віддати всі сили у матчі проти Румунії»

Збірна України з гандболу зустрінеться з Румунією

Гандболіст збірної України Андрій Акіменко поділився очікуваннями від матчу проти Румунії у рамках відбіркового турніру на Євро-2024.

- Як настрій після стартової перемоги над фарерцями?
- Ми перемогли у важкому матчі і тепер готуємось до гри проти Румунії. Суперник вважається фаворитом зустрічі, але у гандболі може статись будь-що. Ми їдемо не на прогулянку, а - за перемогою. Готові віддати всі сили.

- Що варто відзначити по грі збірної Румунії?
- Ми бачили їх гру (проти Австрії). Вони грають дуже швидко, у них гарна комунікація. Швидкий перехід - це їхня сильна сторона. Збірна Румунії - це хороша європейська команда, але вони в межах нашого осягнення. Матч проти Австрії вийшов для них не найкращим, але, гадаю, тепер вони продемонструють зовсім іншу гру. Вони грають вдома… Побачимо, як все складеться.

- Цього літа ти перейшов до «Динамо Бухарест» і відразу став гравцем основи та очолюєш список снайперів команди у Ліги чемпіонів...
- Це мій перший рік у Лізі чемпіонів. Ми зіграли чотири матчі і наразі я задоволений своєю грою, але я не хочу зупинятися на досягнутому, хочу далі зростати як гравець, і щоб наша команда перемогала. У нас дуже хороший складі і тренер. Потрібно продовжувати багато працювати, тоді вийде все, чого забажаєш.

- Кого можна назвати лідером збірної Румунії?
- Це лівий півсерендій Рокотя і правий півсередній Хав`єр Хумет, які грають зі мною у Бухаресті. У них гарний кидок, вони здатні грати різноманітно. Також потрібно виділити лінійного Деду, та лівого крайнього Негру, який закинув 11 м`ячів (у матчі проти Австрії). Але ми готуємось на всю команду.

- Матч проти фарерців завершився перемогою, але у другому таймі довелось похвилюватись...
- Проти Фарерських островів на стартових хвилинах був невеликий сумбур. Потім гра виходила все краще. Ми почали нарощувати свій відрив. Другий тайм ми почали не дуже вдало і фарерці відчули, що вони можуть грати проти нас. Вони майже нас наздогнали. Але, за всієї поваги до фарерців, ми все ж вище за класом. Збірна почала грати у свою гру, всі допомагали одному одному в захисті. Ми зуміли дотиснути суперника і вирвали перемогу, але нам не було легко.

- Це був домашній матч для збірної України, але через війну гра пройшла в Ашаффенбургу. Якою була атмосфера на арені?
- Підтримка була супер. Було дуже багато людей. Місто зробило хорошу рекламу. Прийшли німці, прийшли місцеві гандболісти… Я дуже вдячний, ця підтримка була нам потрібна. Емоції зашкалювали, було таке відчуття, що граєш трохи вдома.

Олександр Тішура Джерело: Федерація гандболу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 12:13 8

Василь – про поєдинок за титул абсолютного чемпіона в хевівейті