Журналіст: Весь час, коли Ребров потрібен збірній – він має інший контракт

Роман Бебех розповів, хто може стати наставником збірної України

Футбольний журналіст Роман Бебех прокоментував ситуацію навколо наставника збірної України Олександра Петракова:

«Перед тим, як робити якісь висновки, хотілося б, щоб Петраков запропонував якийсь план дій - що він хоче далі з цим усім робити, як розвивати футбол, куди ми взагалі йдемо, в який футбол ми хочемо грати?

Шевченко свого часу пропонував реформу повністю всього сектора юнацьких збірних аж до першої команди. На жаль, ця реформа з невідомих причин не була проведена до кінця. Але така ідея хоч би була. Тут цікаво почути від Петракова, що хоче запропонувати.

В ідеалі хотілося б, щоби збірну очолив Сергій Ребров. Але постійно так складається, що збірній потрібен тренер Ребров за контракту, але коли був вільний Ребров - у національній команді був тренер, так було і з Шевченком, і з Петраковим.

Зараз Ребров є найсильнішим українським тренером, який вже показав себе в Україні та за її межами. У нього хороший штаб, він має досвід і має шалену працелюбність, він готовий працювати на результат. Але зараз він зайнятий і ми не знаємо, як це все об'єднати.

Хто зараз із тренерів готовий зайти [до збірної України], знаючи, що там, десь недалеко, Ребров стоїть? Усі топові головні тренери зараз зайняті. У нас реально проблема із тренерами. Не такий великий у нашій країні кадровий потенціал серед наставників. Можливо, федерація розглядатиме умовного Ротаня, який дав результат, і в нього зараз все круто. Але тут теж є багато питань, зокрема й відсутність досвіду.

Найголовніше для мене - це план дій, які пропонуватиме тренер. Наприклад, я коментував матч Люксембург - Туреччина (0:2) - це дивізіон C Ліги націй, у плані гри вони пішли вже набагато далі за збірну України. Нам потрібно робити реформи всього футболу, бо національна збірна - це лише обкладинка.

Маркевич, а не Петраков, був би тренером збірної, якби він спокійніше поводився. Він тоді трохи пішов у емоції, дав інтерв'ю. Він не хотів працювати з розумінням, що він прийшов на короткий термін. Він хотів контракт на два роки з повним циклом, а це йому не запропонували. З його досвідом він є фігурою, яка справді має претендувати на цю посаду. Але треба розуміти, що він довгий час не мав тренерської ігрової практики.

Зараз я думаю, що Маркевича навряд чи розглядатимуть. Хоча Павелко - дуже вправний політик, який може все перевернути у бік Маркевича. Але Мирон Богданович не заходитиме на рік. Він скаже: «Дайте мені цикл, як дали Шевченку». Але його потрібно розглянути як кандидата, він на це заслуговує».

Микола Степанюк Джерело: FanDay
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 23:15 1

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» з рахунком 4:2 у 34-му турі Ла Ліги

Коментарі