Олександр ПЕТРАКОВ: «Вірю, що зможемо не пропустити зі стандартів»

Наставник збірної України провів прес-конференцію перед матчем із Шотландією

Напередодні поєдинку 6-го туру Ліги націй Україна - Шотландія, який відбудеться у вівторок, 27 вересня, у Кракові (початок - о 21.45) Олександр Петраков відповів на запитання журналістів.

- Ви вже майже рік керуєте збірною України. Вперше в історії українська збірна зараз має кожен матч як фінальний. Це на вас тисне чи, навпаки, мобілізує?
- Я вже адаптувався. Спочатку мені було важко, тому що у збірній кожна гра дуже відповідальна. Рівень ігор збірної дуже високий. Один матч збірної коштує як десять матчів національного чемпіонату. Але я швидко відходжу, швидко відновлююсь.

- Із Шотландією грав один склад, з Вірменією - інший. Чи буде рішення завтра по складу для вас найскладнішим у кар'єрі?
- Ні. Я не хочу кривдити ані гравців збірної Вірменії, ані футболістів збірної Шотландії - це гравці високого індивідуального рівня. Вони у матчах з нами показали хороший рівень. Щодо завтрашнього матчу, то для мене рішення відносно нашого складу в ньому не буде найскладнішим.

- Чи зможе завтра збірна України зіграти сильніше, ніж було кілька днів тому у Глазго?
- 1 червня ми обіграли Шотландію у плей-оф ЧС-2022 з рахунком 3:1, а декілька днів тому програли. Тому зараз загальний рахунок 1:1. Я вдячний шотландській збірній за ту підтримку, яку вони нам надали, коли цього року в березні погодилися перенести стикову гру відбору на Мундіаль.

- Чи буде, на вашу думку, завтра складніше Шотландії без трьох гравців основного складу?
- Я не стежу за збірною Шотландії.

- Після поразки в гостях від Шотландії ви поскаржилися на відсутність деяких гравців основного складу. Але потім була перемога 5:0 над Вірменією у гостях. Чи зможе збірна України зіграти завтра гідно без сильних футболістів?
- Ми не Франція і не Іспанія, які можуть виставити 3-4 рівноцінні склади. У нас, якщо випадають гравці рівня Зінченка чи Миколенка, це створює проблеми. Нині Миколенко вже у строю. Зрозумійте правильно, ми не маємо основного складу. Я хотів би, щоб він був, але його немає. Так, нам бракує не лише Зінченка, а й Бущана та Шапаренка.

- Чи буде матч із Шотландією для вас останнім на чолі збірної?
- Переговорів жодних немає. Завтра у нас гра, після неї все стане відомо. Це питання до президента нашої асоціації.

- Чи є травмовані? Хто вже відновився? Наскільки важливо для збірної України підвищитись у Дивізіон А турніру?
- У нас усі здорові з тих 23 гравців, які зараз перебувають у команді. Так, для нас важливо завоювати путівку до Дивізіону А Ліги націй.

- Завтрашній матч не супроводжується таким ажіотажем, який мала зустріч із Шотландією у червні цього року, коли на кону стояла путівку на ЧС-2022. Як ви зараз відчуваєте напруження емоцій навколо поєдинку?
- Статус тієї гри був іншим, ніж нинішня. Тоді був півфінал плей-оф відбору на ЧС-2022, а нині Ліга націй. Тоді була гра перед міжсезонням, зараз сезон уже в розпалі. У нас наприкінці травня була погана ситуація щодо функціонального стану гравців. Нині все по-іншому. І не варто зменшувати значення ігор у Лізі націй. Ми хочемо завтра виграти і добитися права підвищитися до Дивізіону А. Футбол непередбачуваний, тому він і збирає багато вболівальників на трибунах.

- Матч на нейтральному полі у Кракові якось вплине на гру збірної? Яку кількість уболівальників команди ви очікуєте завтра?
- Я не знаю, скільки завтра буде наших уболівальників. Але, впевнений, ми почуватимемося як удома. Дуже хочеться дожити до того дня, коли ми проведемо справжній домашній матч в Україні.

- Ви здивовані тим, як збірна Шотландії діє при кутових та штрафних?
- Ми розуміємо дії наших суперників. Стандарти - це козир команд із Великої Британії. Ми про це знаємо, до цього готуємося. Вірю, що завтра ми зможемо не пропустити зі стандартів.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 22:25 3

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Коментарі