Тенісне антидопінгове агентство наклало санкції на гравця з рф

Ім'я не називається

Міжнародне агентство ITIA підтвердило, що російський тенісист(ка) відсторонений від спорту на дев'ять місяців після того, як визнав порушення правил тенісної антидопінгової програми (TADP). Через вік ім'я гравця не називається.

Гравцеві було 14 років, і він грав лише на своєму другому дорослому турнірі ITF у січні 2022 року, коли зразки були відібрані для випадкової антидопінгової перевірки. Зразок було надіслано до лабораторії, що акредитована WADA, яка виявила наявність мельдонію в пробі А, що пізніше було підтверджено у пробі В.
Відповідно до TADP, гравець відноситься до категорії осіб, що перебувають під захистом, через свій вік, і було встановлено «відсутність істотної провини або недбалості». Через вік гравця, його рівень і відсутність доступу до антидопінгової освіти, санкції була встановлені на дев'ять місяців, починаючи з дати тимчасового відсторонення гравця (5 березня 2022 року).

Це означає, що гравець не має права брати участь у змаганнях або відвідувати будь-які тенісні події, дозволені, організовані чи санкціоновані керівними органами спорту до 4 грудня 2022 року.

З огляду на вік гравця та його недостатню освіту, ITIA забезпечить індивідуальну навчальну сесію, щоб окреслити правила та обов'язки спортивних програм доброчесності для гравця.

Раніше російського гравця підозрювали у договірних матчах.

Данііл Агарков Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 червня 2024, 19:11 12

Англійське видання GiveMeSport опублікувало свій антитоп

Коментарі