Володимир ШАРАН: «Шотландія задавила нас пресингом»

Український тренер – про матч Ліги націй

Відомий український тренер Володимир Шаран поділився думками про матч Ліги націй між збірними Шотландії та України (3:0).

- Підсумковий результат, звичайно, засмутив, але все по грі. У першому таймі збірна України зіграла більш-менш рівно, а стартові 10 хвилин взагалі здорово. Але другий тайм у виконанні «синьо-жовтих» був найгіршим за час роботи з командою Олександра Петракова.

- У чому наші гравці поступилися?
- Шотландія задавила нас пресингом. Господарі поля переважали збірну України у бажанні, у боротьбі. Українці надто академічно грали у нападі, і чомусь після перерви виходили з оборони в атаку за рахунок коротких та середніх передач. Було чимало браку. Думаю, треба було закидати м'ячі за спину захисникам - на хід Довбика.

- Чия вина у пропущених голах?
- Шотландці нас просто продавлювали. Я розумію - вони більш кремезні, але у випадку, коли був забитий перший м'яч, Макгінн класно поставив корпус Бондарю. Нашому захиснику треба було боротися, не дати зіграти супернику... До речі, у цьому епізоді арбітр міг би і фол зафіксувати, але вирішив дозволити гравцям завершити епізод. Тобто на розсуд рефері.

За кількістю моментів біля воріт Трубіна все йшло до голу. У другому таймі наша команда майже повністю перестала використовувати швидкість та техніку Мудрика. Він ніби зник з поля, і лише Сидорчук зробив на Михайла одну довгу передачу. На жаль, після перерви Олександр Петраков змінив Степаненка. Причина цього, на мою думку, - отримана Тарасом жовта картка. Тренер боявся, що Степаненка можуть вилучити. Цей крок негативно позначився на діях збірної України.

Володимир Клепач Джерело: Footboom
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:01 7

«Барселона» уже найближчим часом може залишитися без тренера