ПЕТРАКОВ: «Ви знаєте, у нас війна. Поїзд та автобус. А раніше був літак»

Головний тренер збірної України пояснив причини поразки від Шотландії

Головний тренер збірної України Олександр Петраков дав прес-конференцію після поразки у Глазго на стадіоні «Хемпден Парк» від Шотландії (0:3) у матчі Ліги націй.

- Чому ваша команда сьогодні виглядала інакше, ніж раніше?

- У нас не було основних гравців, які зазнали травм, тож я дав шанс зіграти іншим футболістам. Не грали Зінченко, Бущан. Забарний отримав «зайву»… Трубін зіграв непогано. Я дав шанс іншим виконавцям, вони зіграли невдало. У першому таймі команда виглядала ще більш-менш, а в другому ми побачили стільки браку… Наш футбол трохи відрізняється від британського. Я попереджав хлопців, говорив їм про це. Учора під час тренування побачив - щось не те. Зупинив заняття, поговорив із ними…

- Чи ви вважаєте, що зараз Шотландія має найвищі шанси на перемогу в групі?

- Спершу ми розберемо гру. Ще нічого не втрачено. Попереду - важливий поєдинок із Вірменією, загалом два матчі. Я з оптимізмом дивлюся в майбутнє, ми зробимо все можливе, щоб посісти перше місце.

- Чому ви замінили Степаненка в перерві?

- У нього була жовта картка. Я з ним поспілкувався в перерві, вирішив замінити.

- Чи могли б ви прокоментувати гру Бондаря? У вас була дилема, кого ставити - його чи Кривцова?

- Дилема існує завжди. Бондар вийшов в «основі» разом із Матвієнком. Я вирішив зіграти таким складом. Усе вирішує головний тренер. Виграє команда, а програє одна людина - головний тренер. Це моя провина.

- Це ви просили про перенесення туру УПЛ перед матчами збірної України?

- Я розмовляв про це, оскільки ми граємо не вдома. У нас у країні йде війна, ви знаєте про це? Нам потрібно провести гру, сісти в поїзд чи автобус. Уже не так, як раніше, коли ми сіли в літак і полетіли.

- Чи залишиться Анатолій Трубін у розташуванні команди?

- Я прийняв рішення, подякував йому. Він поїде на допомогу молодіжній збірній України. Також залишить розташування команди Коваленко. Йому зробили МРТ, у нього травма.

Микола Степанюк Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 09:05 1

Тимур Тутєров вразив ворота «Вулверхемптонів U-21» за «Сандерленд U-21»

Коментарі