БАГАТСКІС: «Мій контракт із Федерацією баскетболу України закінчився»

У латвійського спеціаліста ділові відносини з «Київ-Баскетом» завершено

Головний тренер національної збірної України Айнарс Багаткіс особисто підтвердив, що його контракт із Федерацією баскетболу України щодо роботи у збірній підійшов до завершення:

«Контракт із федерацією закінчився, так. Для того, щоб вирішити подальшу долю, потрібно все обміркувати, обговорити.

Наші стосунки з «Київ-Баскетом» завершено. За останні шість місяців баскетболу в Україні як такого не було. Ми проводили цей час у Латвії, де нам допомагали. Якщо хтось скаже, що я вдома сидів, то хочу сказати, що за останні два місяці ночував удома лише двічі.

Історію з «Київ-Баскетом» завершено. Але я ніколи не говорю ніколи. Побачимо, що буде потім. Мені треба трохи відійти. Це був далеко не найпростіший період для мене. Він був таким не лише для гравців. Усі тренери за цей час виконали дуже велику роботу. Маючи можливість, хотів би подякувати членам свого штабу в збірній України. Але тренер - теж людина. Іноді йому треба відпочити».

Зі збірною України Багатскіс працював на Євробаскеті-2022. Синьо-жовта команда вийшла до плей-оф, однак у 1/8 фіналу програла збірній Польщі (86:94).

Латвійський фахівець не продовжуватиме роботу на чолі столичного «Київ-Баскету», який він також очолив у 2019 році, після чого завоював срібло Суперліги та дістався чвертьфіналу Кубка Європи ФІБА.

Микола Степанюк Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 квітня 2024, 19:30 18

Збірна Іспанії опинилася на межі дискваліфікації з Євро-2024 та ОІ-2024