Я сміявся і плакав, була радість та біль! Прощальний лист Федерера

Легенда світового тенісу зворушливо прощається зі спортивною кар'єрою

Легендарний тенісист Роджер Федерер повідомив, що завершить кар'єру після Кубка Лейвера.

Швейцарець зіграє на прощальному турнірі за команду Європи, в якій його партнерами будуть Новак Джокович, Рафаель Надаль та Енді Маррей.

Федерер написав прощальний лист усьому тенісному співтовариству. Легенда світового тенісу зворушливо прощається зі спортивною кар'єрою.

Моїй тенісній родині і не лише

З усіх подарунків, які теніс зробив мені за ці роки, найбільшим, без сумніву, були люди, яких я зустрів на своєму шляху: мої друзі, мої суперники і, насамперед, уболівальники, які віддають спорту життя. Сьогодні я хочу поділитись з усіма вами новинами.

Як багато хто з вас знає, останні три роки подарували мені багато проблем у вигляді травм та операцій. Я багато працював, щоб повернутися на повну спортивну форму. Але також я знаю можливості та межі свого тіла, і останнім часом його послання стало ясним. Мені 41 рік. Я зіграв понад 1500 матчів за 24 роки. Теніс поставився до мене щедро, ніж я коли-небудь міг мріяти, і тепер я повинен зрозуміти, що настав час закінчувати свою змагальну кар'єру.

Кубок Лейвера наступного тижня у Лондоні стане моїм останнім турніром ATP. Я, звичайно, продовжу грати у теніс у майбутньому, але тільки не на турнірах Великого шолома чи в турі.

Ви всі неймовірні, і я насолоджувався кожною хвилиною з вами!

Я хочу подякувати своїм вірним спонсорам, які для мене дійсно як партнери; та працьовиті команди та турніри ATP Tour, які незмінно вітали всіх нас із добротою та гостинністю.

Я також хотів би подякувати своїм суперникам на корті. Мені пощастило зіграти стільки епічних матчів, які я ніколи не забуду. Ми билися чесно, з пристрастю та інтенсивністю, і я завжди намагався поважати історію гри. Я почуваюся дуже вдячним. Ми підштовхували один одного та разом вивели теніс на новий рівень.

Перш за все, я маю висловити особливу подяку моїм неймовірним уболівальникам. Ви ніколи не дізнаєтесь, скільки сил і віри ви дали мені. Надихаюче почуття гри на повних стадіонах було одним із найгостріших відчуттів у моєму житті. Без вас ці успіхи здавалися б самотніми, а не наповненими радістю та енергією.

Останні 24 роки у турі були неймовірною пригодою. Хоча іноді здається, що це минуло за 24 години, це було настільки глибоким і чарівним, що мені здається, що я вже прожив повне життя. Мені пощастило грати перед вами у більш ніж 40 різних країнах. Я сміявся і плакав, відчував радість і біль, і найбільше відчував себе неймовірно живим. Під час своїх подорожей я зустрів багато чудових людей, які залишаться друзями на все життя, які постійно знаходили час у своєму щільному графіку, щоб подивитися, як я граю, і підбадьорити мене по всьому світу. Дякую!

Коли моя любов до тенісу зародилася, я був ще хлопчиськом у рідному Базелі. Я спостерігав за гравцями з подивом. Вони були для мене, як гіганти, і я почав мріяти. Мої мрії змусили мене працювати старанніше, і почати вірити в себе. Маленький успіх додав мені впевненості, і весь мій шлях - найдивовижніша подорож, яка вела мене до цього дня.

Отже, я хочу від щирого серця подякувати всім вам, усім у всьому світі, хто допоміг втілити в життя мрії маленького швейцарського хлопчика з м'ячем і ракеткою.

Теніс, я люблю тебе і ніколи не залишу!

Публикация от Roger Federer (@rogerfederer)

Микола Степанюк Джерело: Instagram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 21:35 45

Організатори грубо помилилися на 10 фунтів, оголошуючи вагу Усика