Реванш відбувся. Україна перемогла Італію на Євробаскеті

Підопічні Багатскіса чудово провели останню чверть

Два тижні тому наша збірна вже зустрічалася з італійцями в кваліфікації до чемпіонату світу. Тоді, в номінально домашній грі, яка проходила в Ризі, українці виглядали нічим не гіршими за суперників, але незбагненним чином примудрилися програти 89:97, виграючи по ходу матчу з різницею +11.

Нинішній (точніше, вже вчорашній) матч теж не обіцяв якоїсь сенсації. Точніше, так думали букмекери, які впевнено прогнозували перемогу збірної Італії. Очевидно, цьому сприяла ризька поразка та наступна, коли українці на виїзді поступилися ісландцям. Крім того, фактор домашніх трибун мав теж відіграти важливу роль.

Фото - fiba.basketball

Перша чверть підтвердила ці прогнози. Очки набирали обидві команди, але краще це вдавалося господарям, кожна вдала дія яких супроводжувалася шаленими емоціями вболівальників. Особливу ставку італійці зробили на триочкові кидки, які залітали досить регулярно. Чого не можна сказати про штрафні - такої жахливої нереалізації давно не доводилося бачити. Деяка пасивність наших призвела до того, що перша чверть закінчилася з рахунком 11:16.

По ходу другої Айнарс Багатскіс брав тайм-аут і пробував достукатися до своїх гравців. «Поважайте свою роботу» - найцензурніша, мабуть, репліка тренера, яку вдалося почути. І, мабуть, йому це вдалося. Гра вирівнялася, почали залітати і наші триочкові. В черговий раз повів свою команду вперед Михайлюк, якого італійці просто не могли зупинити. Рівна гра призвела до того, що перед останньою чвертю рахунок став 57:57.

Фото - fiba.basketball

А в останній десятихвилинці наші ввімкнули турборежим. Що робити з проходами Санона, не знав ніхто - Іссуф регулярно прослизав під чужий щит і набирав очки. Регулярно вибігав в контратаки Ткаченко і чергував ефектні данки з триочковими кидками. Не давав нічого зробити біля свого кошика Близнюк, крім того, він встигав і допомагати в нападі. Продовжував феєрити Михайлюк.

А що італійці? Як виявилося, їхня єдина надія була на масові кидки з дальньої дистанції. Тактика для чемпіонату Європи, м'яко кажучи, така собі. Господарі нічого особливого не показали, а перші хвилини українці програли, мабуть, швидше самі собі. Багатскіс ще встиг психологічно познущатися з суперників, взявши тайм-аут при рахунку 84:73 за 0,9 секунди до завершення матчу.

Фото - fiba.basketball

В принципі, і так було ясно, що «синьо-жовті» вийдуть з групи після стартових двох перемог, але третя дозволила оформити це офіційно. Тепер, найвірогідніше, в 1/8 фіналу гратимемо проти команд Польщі або Ізраїлю, які представляють групу D.

Наступну гру українці проведуть 6 вересня проти збірної Греції.

Чемпіонат Європи з баскетболу 2022 року. Група С.

Україна - Італія - 84:73 (16:21, 22:21, 19:15, 27:16).

Україна: Бобров (2 очка + 3 підбори + 2 передачі), Близнюк (4+6+6), Герун (5+4+1), Пустовий (8+2+0), Санон (17+0+2), Лень (3+11+1), Зотов, Михайлюк (25+4+3), Скапінцев, Сидоров (3+0+1), Ткаченко (17+5+0), Лукашов (0+0+2).

Італія: Бальдассо, Біліга (0+1+0), Датоме (3+1+1), Манньйон (8+3+2), Меллі (2+2+2), Пайола, Полонара (17+7+2), Річчі (9+4+2), Спіссу (11+1+3), Тессіторі, Тонут (9+3+3), Фонтеччо (14+6+2).

Арбітри: Луїс Кастільо (Іспанія), Мартін Горозов (Болгарія), Здравко Рутешич (Чорногорія).

Спорткомплекс «Форум ді Ассаго» (Ассаго, Італія).

УКРАЇНА - ІТАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 08:40 0

Головний тренер «Барселони» пояснив, чому його команда програла

Коментарі