Година гри в меншості. Металіст здобув вольову перемогу над Олександрією

Команда Юрія Гури вперше втратила очки в новому сезоні

Третій тур української Прем'єр-ліги відбувався за вже звичної схемою з чотирьох послідовних ігрових днів, і символічно завершувався протистоянням на головній арені країни між командами, які до цього ще жодного разу не програвали в попередніх зустрічах. «Олександрія» та харківський «Металіст» не мали намірів поступатись і в очному протистоянні, тож поєдинок між ними обіцяв бути дуже запеклим.

Кадрові резерви в тренерського штабу Олега Ратія є трохи скромнішими, аніж у творчого колективу Юрія Гури, проте й амбіції в «поліграфів» відносно власних виступів у цьому сезоні є більш значущими. Саме тому номінальні господарі вже з перших хвилин спробували захопити ініціативу біля чужих воріт, і за нетривалий відтинок на старті зустрічі створили дві якісні нагоди для Волошина та Демченка, проте після пострілів від півзахисників із близької відстані м'яч неодмінно проходив повз ліву стійку.

Ризикував пробити в ту саму зону й Владислав Калітвінцев трохи незабаром, однак змарнувати побудовану атаку з правого флангу від Волошина зі завершальним пасом за спини захисникам від не мав морального права. Команда Гури повела в рахунку, проте протрималась у такому статусі не надто довго - швидка контратака від «Металіста» на 21 хвилині завершилась пострілом Панасенка з лівого флангу штрафного в дальній кут. У цей момент ми зайвий раз пересвідчились, що Сергій б'є так само потужно, як і виконує Державний Гімн України.

«Поліграфи» були здивовані від пропущеного м'яча, що можна було побачити за їхніми сповільненими діями на чужій половині поля. А тут ще й капітан господарів, Максим Третьяков, отримав пошкодження, яке зумовило його подальшу заміну на Кожушка. «Олександрія» не могла набрати обертів, аж раптом суперники вирішили їй у цьому допомогти. Свіжий Кожушко на 35 хвилині вирішив промчати правим флангом атаки, але його намір зустрів стрибком у ноги Порох. Шкода, що в прямому ефірі ми цей момент не побачили, бо саме за нього захисника гостей було вилучено.

Не дивлячись на факт відсутності одного з гравців на полі, Ратій не став робити заміни нашвидкуруч, що могло тільки погіршити стан справ його команди. У цю пастку в підсумку втрапив Гура, коли одразу по перерві випустив на поле двох прудконогих гравців лінії нападу, Авагімяна та Костишина, бажаючи одразу добити суперників. «Олександрія» в підсумку так нічого й не встигла створити, а натомість пропустила під час першої ж спроби суперників вийти до атаки на правий фланг штрафного, де Прядун удало розібрався зі скиданням від Підлепенця.

Робити залишалось більше нічого - господарі почали розкриватись ще дужче, але натомість пропустили втретє, коли Білик припустився кричущої помилки під час спроби перехопити навіс від Панасенка з кутового на правому фланзі на Мизюка, який зрештою переправив м'яч у порожні ворота. На завершальний відтинок гри бажання в футболістів Гури вже не вистачило, а суперникам і такий результат здавався сенсацією.

У наступному турі «Олександрія» зіграє в гостях проти полтавської «Ворскли», а харківський «Металіст» зіграє на виїзді проти ковалівського «Колосу».

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Олександрія» - «Металіст» - 1:3

Калітвінцев, 11 - Панасенко, 21, Прядун, 64, Мизюк, 72 Костишин, 61, Цуріков, 87 - Панасенко, 12 Порох, 35 (грубий фол)

«Олександрія»: Білик - Цуріков, Бабогло, Білошевський, Мірошніченко - Демченко, Волошин (Авагімян, 46), Рибалка (Дришлюк, 75) - Третьяков (Кожушко, 31), Кобзар (Костишин, 46, Бондаренко, 79), Калітвінцев.

«Металіст»: Рибка - Каплієнко, Порох, Мизюк, Романюк - Ралюченко - Коркішко, Танковський, Панасенко (Шопін, 90+2), Підлепенець (Книш, 69) - Прядун (Рязанцев, 82).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: НСК «Олімпійський» (Київ).

Удари (у площину): 13 (4) - 7 (3)
Кутові: 6 - 3
Оффсайди: 1 - 0.

ОЛЕКСАНДРІЯ - МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 12:00 1

14–15 травня відбулися перенесені матчі 34-го туру чемпіонату Англії 2023/24

Коментарі