Усупереч спротиву. Шахтар у меншості здолав Рух

Михайло Мудрик був вилучений ще в першому таймі

У Львові на стадіоні «Україна» відбувся матч 3-го туру української Прем'єр-ліги, в якому місцевий «Рух» приймав чемпіона України - донецький «Шахтар».

Щоб переглянути поєдинок, уболівальникам потрібно було пройти квест під назвою «знайти трансляцію поєдинку на RUH TV». Проблеми з переглядом у багатьох виникли через те, що знімальну групу офіційного транслятора УПЛ Setanta Sports, як і на перший домашній поєдинок «Руха» в сезоні, до роботи не допустили.

«Гірники», яких цього літа очолив хорватський екс-наставник «Дніпра-1» Ігор Йовічевіч, були явними фаворитами зустрічі. Проте перебудова у донецькій команді, пов'язана з відходом майже всіх легіонерів, залишала львів'янам певні шанси зачепитися за очки в поєдинку.

«Шахтар», як і слідує чемпіону, з перших хвилин взяв м'яч під контроль і володів практично повною ініціативою. «Рух» грав на контратаках і часом відповідав вельми небезпечно - загрози воротам Анатолія Трубіна інколи були не менш гострими, ніж моменти у донеччан під час позиційних наступів.

На 35-й хвилині шанси команди Леоніда Кучука значно зросли, коли Михайло Мудрик отримав пряму червону картку за грубий фол проти Марко Сапуги, залишивши гостей удесятьох. Перед вилученням Мудрик був дуже близьким до взяття воріт, проте Юрій Паньків здійснив фантастичний сейв.

На перерву, незважаючи на кілька гольових моментів від обох команд, футболісти пішли з нулями на табло. А під час перегляду першої половини другого тайму можна було заснути - воротарям майже не доводилося включатись у гру. Здавалося, що зустріч так і завершиться безгольовою нічиєю, але «Шахтар» таки вирвав перемогу.

На 78 хвилині Валерій Бондар навісив у штрафний майданчик, де досить несподівано опинився Юхим Конопля, який зумів стрибнути вище за всіх і класно пробив головою, - м'яч зняв павутину з дев'ятки воріт Паньківа. І після цього вже гравцям «Руха» гол був потрібний більше, ніж супернику.

Дуже незвично для багатьох було спостерігати за тим, як футболісти «Шахтаря», які грали в меншості, тягнули час, чекаючи на фінальний свисток, оскільки цифри на табло в ситуації, що склалася, їх цілком влаштовували.

1:0 - «Шахтар» вивозить зі Львова три очки та тимчасово очолює турнірну таблицю УПЛ, маючи в активі сім балів після трьох зіграних поєдинків. У «рухівців» ситуація досить плачевна, вони зазнали третьої поразки поспіль на старті чемпіонату.

У четвертому турі обидві команди проведуть номінально домашні поєдинки: «Рух» прийматиме луганську «Зорю», а «Шахтар» зіграє проти одеського «Чорноморця».

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Рух» - «Шахтар» - 0:1

Конопля, 78

Бондаренко, 20, Конопля, 65, Трубін, 90+4 Мудрик, 35 (грубий фол)

«Рух»: Паньків - Лях, Дідик, Слюсар, Сич - Федорчук, Сапуга - Соломон-Отабор (Б. Бойчук, 60), Притула (Мисик, 80), Руніч - Климчук (Таллес, 80).

«Шахтар»: Трубін - Михайліченко (Траоре, 59), Матвієнко, Бондар, Конопля - Степаненко - Мудрик, Судаков (Швед, 90+3), Бондаренко (Джурасек, 71), Петряк (Тейлор, 58 ) - Сікан (Зубков, 46).

Арбітр: Євген Арановський (Київ).

Стадіон: «Україна» (Львів).

Удари (у площину): 6 (1) - 7 (3)
Кутові: 2 - 3
Оффсайди: 4 - 0.

РУХ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 20:34 2

Іменитий наставник може очолити дортмундську «Боруссію»

Коментарі