Евертон – Ліверпуль. Прогноз та анонс на матч АПЛ

Мерсисайдське дербі у шостому турі АПЛ

Шостий тур АПЛ стартуватиме одним із центральних матчів туру. Нехай «Ліверпуль» та «Евертон» останніми роками розташовуються на різних полюсах турнірної таблиці, але Мерсисайдське дербі - це завжди крута подія. Особливо зараз для українських шанувальників футболу, коли кольори «Ірисок» захищає Віталій Миколенко.

«Евертон»

Для «Евертона» початок нового сезону вдалим не назвеш. У стартових п'яти турах АПЛ команда Френка Лемпарда не здобула жодної перемоги і набрала лише три очки. При цьому особливо складним календар «Евертона» на старті сезону не назвеш - зі всіх суперників топ-клубом можна назвати лише «Челсі», якому «Іриски» у першому турі програли 0:1.

Поразки у двох стартових турах змінилися трьома нічиїми поспіль. Настав час для перемоги? Здобути її в протистоянні з найпринциповішим суперником, та ще й на домашньому полі, було б дуже красиво. Але як же складно це зробити! Тим більше що й кадрових проблем у «Евертона» вистачає. Лемпард у майбутньому дербі не зможе розраховувати на Домініка Калверта-Льюїна, Єррі Міну, Ендроса Таусенда та Ідрісса Гейє.

«Ліверпуль»

Поки на старті сезону всі сміялися з «Манчестер Юнайтед», у «Ліверпуля» справи йшли ненабагато краще. Коли ж у третьому турі команда Юргена Клоппа у очній зустрічі програла кризовим «Червоним дияволам» - стало зовсім не до сміху.

Після цього справи у «Ліверпуля» почали поступово налагоджуватися, і команда здобула дві перемоги поспіль. Але якими ж різними вони були! Спочатку розлючені «Червоні» настріляли 9 голів «Борнмуту» і тим самим відправили у відставку Скотта Паркера. А в середу здобули надважку вольову перемогу на виїзді над «Ньюкаслом»: переможний гол був забитий на 98-й хвилині.

Невдалому старту сезону у виконанні «Ліверпуля» є досить просте пояснення - епідемія травм. Поступово команда Юргена Клоппа з неї вибирається, але у матчі з «Евертоном» німецький тренер, як і раніше, не зможе розраховувати на Діогу Жоту, Набі Кейта, Ібрахіма Конате та Алекса Окслейда-Чемберлена. Так чи інакше, фору суперникам у боротьбі за чемпіонство «Ліверпуль» на старті дав солідну, і настав час кидатися в погоню - очки втрачати не можна.

Історія зустрічей

Майбутній матч між «Ліверпулем» та «Евертоном» буде вже 147-м офіційним в історії. Перевага в особистих зустрічах, звичайно ж, на боці «Червоних» - 64 перемоги проти 29. Ще 53 матчі завершилися внічию. Різниця голів - 199 - 127 також на користь «Ліверпуля».

Прогноз на протистояння

Перервати серію невдач і здобути першу перемогу в сезоні «Евертону» буде складно. Наша ставка - перемога «Ліверпуля», хай вона і буде непростою і, найімовірніше, мінімальною. Коефіцієнт - 1,42.

3 вересня, субота

«Евертон» - «Ліверпуль»
Ліверпуль. Стадіон «Гудісон Парк». 14:30
Пряма ТБ-трансляція - відеосервіс Setanta
Арбітр: Ентоні Тейлор
Прогноз Sport.ua - 1:2
  • 7,70
  • 5,20
  • 1,40
Сделать ставку Зробити ставку
  • 8,00
  • 5,25
  • 1,43
Сделать ставку Зробити ставку
Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 травня 2024, 07:17 2

«Реал» зіграв унічию з «Бетісом»