Форвард збірної України: «На Євробаскеті ми хочемо всіх здивувати»

Потрібно потрапити до топ-4

Форвард збірної України з баскетболу В'ячеслав Бобров розповів про Євробаскет, де команда стартує 2 вересня матчем проти Великобританії.

Іншими суперниками у групі будуть Естонія, Італія, Греція та Хорватія.

- Які висновки зробили після поразки від Ісландії?

- Ми невдало зіграли в другому ігровому вікні. Були попереду в матчі з Італією, але дали їм зробити багато вільних кидків у другій половині. Проти Ісландії перші 20 хвилин також грали добре, але в третій чверті просіли, збилися на індивідуальні дії. Програли, хоча по статистиці виграли підбирання, були більші за них, але не змогли донести м'яч у фарбу. Нам заважали наші втрати і тренер просить, щоб ми були в фокусі. Краще кинути м'яч в кільце, аніж передати його в руки суперникові.

- Що знаєш про збірну Великої Британії?

- Ми грали з ними до цього, знаємо гравців, добре пам'ятаємо Кларка. Ми знаємо, що в них дуже атлетична команда, будемо грати з ними у фізичний баскетбол. Це буде перший матч для нас і вважаю, що треба тримати максимальний фокус всі 40 хвилин. Кожен з гравців, хто приїхав сюди, готовий падати за м'ячем в кожній атаці, в кожному захисті, боротися за кожен м'яч. Ми будемо гнути свою лінію і жорстко грати в захисті. Якщо ми дозволятимемо їм забивати вільні кидки, буде дуже важко. Треба ставити спину, вигравати підбирання. Тренер закликає нас грати швидко, бігти, виконувати вільні кидки та боротися до кінця.

- Для тебе це другий Євробаскет. Які в тебе емоції та очікування від турніру?

- Мені дуже хочеться повторити наш останній Євробаскет, вийти з групи, зайти далі, ніж на чемпіонаті Європи 2017 року. Ми будемо всі старатися і намагатимемося всім довести, що нас недооцінюють. Так, ми не найсильніша команда тут, але в нас є резерв, є 12 гравців, які грали на високому рівні. Хочеться всіх здивувати, вистрілити і пройти далі. Хочеться показати, що серпневі матчі - це не наш показник.

- Який меседж хотів би передати фанам, які вболіватимуть за збірну в Україні?

- По-перше, я хочу передати дякую всім, хто дивиться наші матчі. Я знаю, що нас багато обговорюють у ЗМІ, в коментарях, але все одно ми знаємо, що в нас вірять і хочуть, щоб команда перемагала. І всі знають, що ми можемо перемагати. Тому ми гратимемо за нас, за нашу країну та за бійців, які боронять Україну. Слава Україні!

Іван Зінченко Джерело: Федерація баскетболу України (ФБУ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 12:00 0

14–16 травня відбулися матчі 36-го туру чемпіонату Іспанії