Шериф – Пюнік. Прогноз і анонс на матч Лиги Європи

Без єврокубків колишній клуб Юрія Вернидуба точно не залишиться

У четвер, 25 серпня, у Кишиневі на стадіоні «Зімбру» відбудеться матч-відповідь раунду плей-оф кваліфікації Ліги Європи УЄФА з футболу, у якому зіграють молдовський «Шериф» та вірменський «Пюнік». Стартовий свисток шведського рефері Андреаса Екберга з Мальме прозвучить о 20:00 за київським часом.

Шериф


Молдовський «Шериф» з українським фахівцем Юрієм Вернидубом на чолі минулого сезону був головною сенсацією групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА, проте в новому футбольному році ні нашого співвітчизника на посаді головного тренера, ні, власне, участі у головному клубному турнірі Старого Світу, у колективу тепер уже Степана Томаса точно не буде. «Шериф» поступився цим правом чеській «Вікторії» Пльзень, яка напередодні остаточно закріпила за собою право на участь в основній сітці змагань, проте при цьому молдовани ще нічого не гарантували собі з точки зору другого за силою турніру.

Локальний чемпіонат «Шерифа» вже встиг набрати бодай якісь хід, але навіть вийшовши з серії чотирьох зустрічей без поразок, колектив Томаса не може почуватися досить впевненим у своїх силах. Перший матч завершився безгольовою нічиєю (0:0), що, з одного боку, є достатнім результатом, оскільки переліт до Вірменії таки забрав чимало зусиль. Із іншого боку, повернення на батьківщину, гостьова гра проти «Бєльци» (3:0) та черговий вояж до столиці Румунії - чи не надто велике навантаження на футболістів менш аніж за тиждень на старті сезону? Проте вилітати до Ліги конференцій амбіції вже не дозволяють.

Пюнік


У чинних чемпіонів Вірменії старт нового сезону видається жахливим. Знайомий українським уболівальникам Егіше Мелікян зараз перебуває на межі звільнення, оскільки результати його команди в останніх матчах викликають надто багато питань, враховуючи особливий статус, який має «Пюнік» на батьківщині. Окрім іншого, у складі вірменського клубу грають одразу чотири українці: захисники Сергій Вакуленко, Антон Братков та Алан Айуссі, а також півзахисник Роман Карасюк. Очевидно, що нам хотілося б бачити їх у матчах проти суперників вищого рівня, аніж на груповому етапі може надати Ліга конференцій.

«Пюнік» не зміг скористатися перевагою свого поля ні в першій грі проти «Шерифа», ані в матчі чемпіонату проти «Вана» (0:1), який зараз розташовується на другому місці в турнірній таблиці після трьох зіграних турів. Відсутній хоч якийсь прийнятний результат і у грі у відповідь проти «Црвени Звезди» у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів (0:3), через що єреванці і опинилися в турнірі нижчого рангу. Із гостьовими успіхами у цієї команди все також досить туго - із моменту перемоги над «Дюделанжем» (4:1) пройшов майже місяць, а в Белграді футболісти Мелікяна були розгромлені (0:5). Додамо сюди передостаннє місце у чемпіонаті і виходить, що зовсім не про єврокубки варто замислюватись «Пюніку».

Орієнтовні склади


«Шериф»: Челядник - Кпосо, Ерон, Кікі, Гуедес - Діоп, Кіабу, Бадоло - Аканбі, Теян, Уаттара.

«Пюнік»: Юрченко - Арутюнян, Дашян, Братков, Кочук - Юричич, Радескі, Вакуленко - Коваленко, Гонсалес, Жуніньо.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі господарі розв'яжуть дуель на свою користь. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Шериф» (-1) з коефіцієнтом 1.94 за лінією Parimatch.

25 серпня, четвер

«Шериф» - «Пюнік» (перший матч - 0:0)
Кишинів. «Зімбру». 20:00
Арбітр: Андреас Екберг (Мальме, Швеція)
Пряма ТБ-трансляція - відеосервіс MEGOGO
Прогноз Sport.ua - 2:0
  • 1.52
  • 3.90
  • 6.40
Сделать ставку Зробити ставку
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 вересня 2024, 04:05 0

Дивіться відеоогляд матчу 7-го туру Ла Ліги 2024/25