Клас б'є бажання. Динамо програло Бенфіці у першому матчі

Лісабонці у Лодзі здобули впевнену перемогу

Кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів УЄФА інколи стає навіть більш інтригуючим, аніж стартові матчі групового етапу цього турніру, які відбуваються на початку осінньої частини сезону. Цього року київському «Динамо» довелось відчути на собі весь рівень напруги від участі в цьому змаганні, оскільки за підсумками не до кінця дограного сезону української Прем'єр-ліги саме «біло-сині» посіли другу сходинку в турнірній таблиці.

Шлях команди Мірчі Луческу відбірковим етапом був дуже важким, із огляду на фактичну відсутність будь-яких офіційних матчів на внутрішній арені з самого моменту завершення минулого календарного року. Саме тому кияни мали певні складнощі під час подолання перепон у вигляді турецького «Фенербахче» та австрійського «Штурма», проти яких на попередніх етапах довелось проводити овертайми.

Наступним суперником «Динамо» стала лісабонська «Бенфіка», двоматчева дуель проти якої відділяла український колектив від заповітного групового етапу. «Орли», у складі яких беззаперечно ми звертали увагу на нападника Романа Яремчука, зробили до цього на крок менше до раунду плей-оф, аніж суперники, обігравши датський «Мідтьюлланд» в обидвох протистояннях. Окрім того, португальський колектив уже встиг зіграти два матчі в новому сезоні на внутрішній арені, тож певна річ, що рівень їхньої функціональної підготовки грав не на користь «Динамо».

У першій половині матчу суперники значно переважали за грою команду Мірчі Луческу, яка могла розраховувати лише на власні швидкі контратаки, перебуваючи під постійним тиском збоку суперників. «Бенфіці» в підсумку вдалось не тільки нав'язати киянам власний стиль, а ще й забити швидкий м'яч, який дуже допоміг команді продовжувати грати першим номером і надалі. «Біло-сині» пропустили вже на дев'ятій хвилині, коли потужний постріл зі входу до правого флангу штрафного від Жилберто пройшов поміж ніг Шепелєву прямісінько в ближню дев'ятку.

Стартова невдача киян не дуже-то й знітила, бо була дещо прогнозованим підсумком наперед визначеної переваги суперників. Саме тому надалі ми побачили спроби «Динамо» відігратись у вигляді дальніх пострілів Циганкова, якім лише трохи забракло влучності.

Разом із тим, тиск на ворота Бущана нікуди не дівався, і вже наприкінці тайму саме лідер атак господарів припустився фатальної помилки, подарувавши м'яч Давіду Нересу невдалою передачею назад із правого флангу захисту. Екс-гравець «Шахтаря» люб'язно залишив момент для молодого Рамуша, який підвів риску під поганим таймом для українських уболівальників.

Після перерви жоден із тренерів не вважав за потрібне зробити заміни, а власне перебіг подій другого тайму відкрив дальній постріл Нереса, який вдалось відбити Бущану. Тоді здавалось, що далі гра буде повністю повторювати хід подій попередньої половини зустрічі, однак «Бенфіка» вирішила не відкривати усіх карт уже під час першого матчу. Повільні намагання лісабонців завантажити м'яч до чужого штрафного супроводжувались випадами з боку киян, однак десь команді Луческу не вистачало вдачі на завершальному етапі.

Вихід на поле Олександра Караваєва замість Віктора Циганкова багато що змінив у грі «Динамо» в нападі. З'явилась і потрібна швидкість, і гольові моменти. Власне, Караваєв унаслідував від свого партнера ті ж самі дві нагоди в чужому штрафному, але голкіпер суперників залишався на висоті. На жаль, віднайти якісь інші цікаві варіанти посилення гри тренерському штабу Луческу так і не вдалось. Появи на поле молодих Ваната та Царенка в контексті цієї гри виглядали більше як іміджеві ходи для академії киян.

Матч-відповідь за вихід до групового етапу Ліги чемпіонів лісабонська «Бенфіка» та київське «Динамо» проведуть 23 серпня.

Ліга чемпіонів. Плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів. Перший матч.

«Динамо» - «Бенфіка» - 0:2

Жилберто (9), Рамуш (37)

Андрієвський (40)

«Динамо»: Бущан, Дубінчак (Вівчаренко, 63), Попов (Сирота, 80), Забарний, Кендзьора, Андрієвський, Шепелєв (Царенко, 74), Шапаренко, Буяльський, Циганков (Караваєв, 64), Бєсєдін (Ванат, 74).

«Бенфіка»: Влаходімос, Грімальдо, Морато, Отаменді, Жилберто (Бах, 69), Флорентіно, Жоау Маріу, Фернандес, Нерес (Араужу, 63), Рафа Сілва (Шикинью, 84), Рамуш (Яремчук, 63).

Арбітр: Фелікс Цвайер (Німеччина)

Стадіон «Мейскі» (Лодзь, Польща)

ДИНАМО - БЕНФІКА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 червня 2024, 06:04 5

Андрій поки що так і не продовжив контракт із королівським клубом

Коментарі