Таблиця коефіцієнтів. Чи можна трьома клубами випередити Норвегію і Сербію?

«Динамо» продовжує боротьбу за Лігу чемпіонів, а «Зоря» зазнала фіаско

Дві українські команди зіграли з діаметрально протилежним результатом у мід-уїк в єврокубках, і настав час вивчити таблицю коефіцієнтів УЄФА.

Столичне «Динамо» виграло у австрійського «Штурму» (2:1 OT) у Q3 Ліги чемпіонів і продовжує боротьбу за вихід до групового раунду (щоправда, проти «Бенфіки» кияни вважаються андердогом). Ця перемога у вівторок принесла 0.200 балів у скарбничку країни. А ось луганська «Зоря» зазнала фіаско в Румунії від «Університаті» (0:3) у Q3 Ліги конференцій і завершила свій європохід, не пройшовши навіть першого суперника. Як і полтавська «Ворскла» раніше в Q2 ЛК.

Україна буде представлена ​​в Європі восени трьома командами з п'яти, які стартували:

Набрані Україною очки складені з бонусів «Шахтаря» за груповий раунд ЛЧ (4), а також поділених навпіл успіхів у кваліфікації: «Динамо» (3.5), «Зоря» та «Ворскла» (1.0). Сумарні 9.5 при поділі на 5 клубів дають 1.900.

У п'ятирічному рейтингу Україна набрала 25.700 і посідає 14-те місце. Синьо-жовті наблизилися до росії (ще треба взяти 0.515 балів), клуби якої дискваліфіковані через військове вторгнення в Україну.

Норвегія втримала 13 позицію, але різниця невелика (0.300). Норвегію представляють 3 клуби з 4: «Буде-Глімт» бореться за потрапляння в ЛЧ, «Мольде» та «Вікінг» пройшли далі в ЛК, а от «Ліллестрем» вилетів із єврокубків.

Звертаємо увагу на Сербію (11-те місце), у якої поки що на 2.675 бали більше. На щастя, у сербів залишилися лише дві команди: «Црвена Звезда» вийшла у Q4 ЛЧ. У Лізі Європи «Партизан» сенсаційно програв за сумою двох матчів кіпрському АІК (майбутньому супернику «Дніпра-1») і перейшов до Ліги конференцій. А от клуб «Чукарічки» завершив свої виступи у Європі на раунді Q3 ЛК.

11-е місце за підсумками сезону дасть шанс виставити чемпіона країни безпосередньо до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25 (якщо переможець ЛЧ отримає пряму перепустку через чемпіонат).

На рядок нижче за Україну знаходиться Швейцарія (15 місце), у якої в грі теж три клуби.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2023

Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2024/25)

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 06 травня 2024, 20:36 3

Звання абсолюту буде у переможця 2 тижні – до поєдинку Хргович – Дюбуа

Коментарі