Втрата ще одного євробійця. Зоря з великим рахунком програла Університаті

Луганці вилетіли з Ліги конференцій

Футбольний сезон у Європі поступово набирає обертів, і дуже приємно відчувати присутність українських команд у кваліфікації до міжнародних змагань. Зокрема, луганська «Зоря» тільки тиждень тому почала торувати свій шлях до осінньої частини Ліги конференції УЄФА, і вже за першої спроби зіграти офіційний матч у 2022 році її спіткав успіх.

Колектив Патріка ван Леувена показав напрочуд удалу гру під керівництвом нового нідерландського фахівця, мінімально здолавши румунську «Університатю» з міста Крайова (1:0). У матчі-відповіді на полі суперників від цього результату луганці й мали відштовхуватись для здобуття перепустки до раунду плей-оф.

Інколи в житті команд трапляються ситуації, коли все йде шкереберть від самого початку сезону, тож постає необхідність ухвалювати швидкі та правильні рішення. Керівники «Університаті» не повірили, що Ласло Балінт упорається з подоланням «Зорі» навіть на тлі перемоги в дербі проти однойменного клубу 1948 року створення в чемпіонаті на вихідних (2:1), тож на звітну зустріч команду виводив уже новий головний тренер - Мірел Редой.

І вже з перших хвилин можна було побачити вплив появи на тренерському містку суперників нового фахівця. Клуб із Крайови змінив ігрову схему та влаштував команді ван Леувена дійсно гарячий прийом. «Зоря» навряд чи й сама встигла зрозуміти, як під шаленим тиском пропустила вже на п'ятій хвилині за підсумком подачі кутового з лівого флангу від Баярама на Рауля Сілву до воротарського.

Здобута перевага в першому матчі в цей момент себе фактично вичерпала, тож перше, що мала зробити українська команда, це заспокоїтись. «Університатя» й надалі намагалась чинити тиск на захист луганців, проте вони потрохи почали до цього призвичаюватись, а біля воріт Мацапури, хоча й продовжували виникати пожежі різного ступеня загрози, та все ж ставало все більш спокійно. Зрештою, український колектив зумів перевести гру до чужої половини поля, і хоча не встиг створити реальної загрози володінням Лазара, усе ж таки впорався із початковим тремтінням.

«Зоря» намагалась щось зробити з власним становищем від початку другого тайму, проте суперники встигли зробити додаткові кроки з власного боку раніше. Дві помилки за три хвилини в захисті - такого навіть на рівні кваліфікації Ліги конференцій вибачати ніхто не буде, тож влучний постріл злету від Баяраму та завершення відскоку авторства Банку зняли всі питання щодо переможця.

Після цього особливого сенсу за щось боротись у луганців зразка звітного матчу не було. Команді ван Леувена не вдавалось набрати обертів, а отже й загрози з їхнього боку майже не надходило. Кілька спроб завершити навіси з флангів ударами головою мали місце вже наприкінці основного часу, але змусити Лазара нервувати в цій грі «Зоря» так і не змогла.

Фінальний свисток словенського арбітра Матея Юга зафіксував вихід до раунду плей-оф кваліфікації Ліги конференції УЄФА румунської «Університаті». Для луганської «Зорі» єврокубковий шлях цього сезону добіг кінця.

Ліга конференцій 2022/2023. Третій кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь (перший матч - 0:1).

«Університатя» - «Зоря» - 3:0

Раул Сілва (5), Баярам (53), Банку (57)

Іван (31), Коліч (45), Раул Сілва (71), Матей (90+1) - Булеца (71)

«Університатя»: Лазар, Банку, Раул Сілва, Папп, Скречу, Іван (Рівалдіньо, 90+2), Матей, Баярам (Рогуліч, 74), А. Крецу (Кепецине, 66), Ханка (Ветежелу, 74), Коліч (Маркович, 66).

«Зоря»: Мацапура, Вантух (Сміян, 29), Батагов, Імереков, Данченко (Алефіренко, 89), Чурко, Назарина, Булеца, Крістіан, Нагнойний (Мішньов, 58), Кабаєв (Безбородько, 58).

Арбітр: Матей Юг (Словенія).

Стадіон: «Іон Облеменко» (Крайова, Румунія).

УНІВЕРСИТАТЯ - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 06 травня 2024, 14:00 3

Українська збірна пробилася до Дивізіону 1A

Коментарі