П'ятий Суперкубок УЄФА для вершкових. Реал на класі переміг Айнтрахт

Мадридська команда продовжує штампувати трофеї

Букмекери бачили беззаперечним фаворитом матчу за Суперкубок УЄФА мадридський «Реал». Воно й не дивно - переможець Ліги чемпіонів, втрат в складі немає (не вважати ж такими відхід Бейла, Іско, Йовича, Марсело та Майораля), точкові підсилення з прицілом на майбутнє. А з іншої сторони команда, яка котирується значно нижче і про статус гранда може тільки мріяти. Недавня поразка 1:6 від «Баварії» тільки підкреслювала примарність надій «Айнтрахта» на трофей.

Анчелотті виставив на матч той же склад, що і на фінал Ліги чемпіонів. Очікувався вихід в основі Рюдігера, але Карло вирішив довіритися перевіреним бійцям.

Твіттер Реала

І ті не підкачали. Єдиний гольовий момент біля воріт Куртуа відбувся в самому дебюті матчу - Ферлан Менді втратив м'яч на фланзі, швидким пасом був виведений на удар Камада, але бельгієць вкотре продемонстрував, що не збирається поступатися місцем в основі Луніну, відбивши сильний, але безхитрісний низовий удар.

Далі почалося методичне розхитування оборони «Айнтрахта». Надзусиль не прикладалося, але і так було нормально - Модрич і Кроос роздавали паси, Каземіро зачистив центр поля, Вальверде бігав по фланзі, як машина, а Вінісіус і Бензема звично комбінували. І після однієї такої комбінації рахунок міг бути відкритий - удар бразильця Трапп відбити не зумів, але Тута в підкаті хвилин на 20 відстрочив взяття своїх воріт.

Міг забивати той-таки Вінісіус майже з тої ж позиції, але на цей раз Трапп витягнув м'яч з лівого кута своїх воріт. Та майже відразу після навісу Бензема скинув головою на Каземіро, той - на Алабу, а австрієць з центра воротарського майданчика відправив м'яч в порожню рамку. Все стало ясно - такий «Айнтрахт» міг змінити хід гри тільки завдяки диву.

Але дива не сталося. Нешвидкий темп гри в першому таймі не змінився і в другому. «Реал» всім виглядом показував, хто на полі головний, моментами відверто доводячи гру до піжонства. Могли забивати ще Віінісіус та Каземіро, але першому перешкодив Трапп, а другому - перекладина.

А закрив гру той, хто і мав це зробити. Після пасу Вінісіуса Жуніора Бензема бив, здавалося б, не дуже вдало, але Трапп все ж пропустив удар з лінії штрафного майданчика. Цей гол став для Каріма 324-м у «вершковій» футболці, більше за нього забив за «Реал» тільки Кріштіано Роналдо. А пам'ятаєте, як кілька років тому всі дивувалися, чого Бензема стабільно грає за будь-якого тренера (ліричний відступ - може, ми всі даремно ображаємо і Артема Бєсєдіна, який, хтозна, років через 5 стане головною зіркою київського «Динамо» та українського футболу)?

Кінця гри чекали, мабуть, всі, оскільки в матчі все стало ясно задовго до його завершення. «Реал» впевнено здобув свій п'ятий Суперкубок УЄФА, а «Айнтрахту» доведеться добре попрацювати, щоб не зганьбитися в групі Ліги чемпіонів. Та й в чемпіонаті Німеччини останнє місце (навіть після першого туру) - явно не те, на що розраховує команда.

Суперкубок УЄФА 2022.

«Реал» (Мадрид, Іспанія) - «Айнтрахт».(Франкфурт-на-Майні, Німеччина) - 2:0.

Алаба, 38, Бензема, 65.

Аларіо, 90+2.

«Реал»: Куртуа, Карвахаль (Рюдігер, 85), Мілітао, Алаба, Ф. Менді, Модрич (Родріго, 66), Каземіро, Кроос (Тчуамені, 85), Вальверде (Камавінга, 76), Бензема, Вінісіус (Себальос, 85).

«Айнтрахт»: Трапп, Ндіка, Соу, Камада, Роде (Гьотце, 58), Туре (Аларіо, 70), Борре, Ленц, Ліндстрьом (Коло, 58), Тута, Кнауфф.

Арбітр: Майкл Олівер (Англія).

Стадіон: «Helsinki Olympic Stadium» (Гельсінкі, Фінляндія).

РЕАЛ - АЙНТРАХТ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 21:59 0

Увечері 5 травня відбуваються матчі 34-го туру чемпіонату Іспанії з футболу

Коментарі