Друга звитяга за день. Шахтар упевнено переграв Домжале

Колектив Йовічевіча основним складом не залишив шансів суперникам

Тренерський штаб донецького «Шахтаря» на чолі з хорватським фахівцем Ігорем Йовічевічем посеред поточного тижня вирішив влаштувати своїй команді справжні випробування, які за рівнем сукупного навантаження на колектив у чомусь навіть досягали єврокубкового поєдинку. У обідню пору доби «гірники» провели товариську зустріч проти аравійської «Аль-Адали», здобувши мінімальну перемогу (1:0) резервним складом, а вже надвечір на основну групу футболістів очікувало протистояння проти словенського «Домжале» - четвертої команди за підсумком чотирьох турів нового сезону місцевої першості.

Перевагу в класі між провідними виконавцями українського клубу, навіть у сучасних реаліях, над основним складом суперників, який ще на вихідних грав матч національної першості в такій самі сполуці виконавців, було помітно неозброєним оком. «Шахтарю» дуже легко вдавалось виконувати прискорення до вільних зон на чужій половині, а інколи справа навіть доходила до своєрідного глузування над опонентами.

А як іще можна було назвати комбінацію з грою п'ятами від Мудрика та Судакова на центральному вході до чужого штрафного на десятій хвилині, яка завершилась падінням Георгія після зіткнення з суперником? Зароблений партнером пенальті без зайвих вагань пострілом у лівий нижній кут реалізував його партнер Михайло. Оскільки донеччани отримали ситуативну перевагу за рахунком, можна було передбачити, що команда Йовічевіча забажає відійти на власну половину, однак цього не сталось.

А вже посеред першого тайму «гірникам» удалось фактично зняти всі питання в звітному матчі зусиллями все того ж Мудрика та невеличкої долі везіння, яка супроводжувала постріл Топалова з правого флангу штрафного на 34 хвилини. За два оберти секундної стрілки до цього Михайло відгукнувся на одну з численних довжелезних передач із глибини поля. Так, «Шахтар» дійсно не гребував використовувати вертикальний футбол задля якомога менших витрат власних сил.

Тактика команди Йовічевіча працювала схвально під час першої половини гри, а вже поперерві суперники повністю оновили склад, тож українському клубу довелось трохи поступитись володінням м'яча. Однак використати перевагу в кількості свіжих гравців «Домжале» не квапився, через що «Шахтарю» вдавалось зупиняти випади опонентів ще на етапі побудови. Високий пресинг українці майже не застосовували, та й передумов для цього ніяких не було, адже дві зустрічі за день були ще тим випробуванням.

Товариський матч.

«Домжале» - «Шахтар» - 0:3

Мудрик, 11, 32, Топалов, 34 Мутавчич, 49, Йовічевіч, 60 - Бондаренко, 23, Судаков, 42

«Домжале»: Мулалич - Клеменчич, Джурич, Шойссенгейр, Іленич - Гусмані (К), Маркуш - Йошт Пишек, Алич, Якупович - Дурдов.

«Шахтар»: Трубін - Михайліченко, Матвієнко, Козік, Конопля - Степаненко (Криськів, 66) - Мудрик, Судаков (Фарина, 90+1), Бондаренко, Топалов - Тотовицький.

Стадіон: «Спортни парк» (Домжале, Словенія).

Удари (у площину): 14 (3) - 16 (5)
Кутові: 2 - 5

ДОМЖАЛЕ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 23:29 0

Андрій пропустив від Гаррі, який реалізував 11-метровий у матчі Баварія – Реал

Коментарі