Ворскла – АІК. Прогноз та анонс на матч Ліги конференцій

«Ворскла» розпочинає новий єврокубковий сезон у Швеції

У четвер, 21 липня, «Ворскла» другою серед українських клубів розпочне новий єврокубковий сезон. Незважаючи на формально домашній статус, зробить це полтавський клуб у Швеції проти місцевого АІКу. Причини такого парадоксу, гадаю, пояснювати нікому не потрібно.

«Ворскла»

За останні кілька місяців усі українські клуби пережили безліч змін, і «Ворскла» - не виняток. Але, на відміну від більшості суперників по чемпіонату України, сказати, що «Ворскла» послабшала, язик не повернеться.

Ряд сильних підписань (наприклад, повернення в Україну Дениса Олійника) дозволили полтавцям створити дуже боєздатний склад. А керуватиме ним Віктор Скрипник, який замінив на тренерській посаді Юрія Максимова. За мірками УПЛ «Ворскла» виглядає дуже солідно, але як, з огляду на всі обставини, проявлять себе українські клуби в єврокубках - велика загадка.

АІК

Перший суперник «Ворскли», АІК - за шведськими мірками топ-клуб. Колектив із Сольни 6 разів у своїй історії вигравав чемпіонат країни, і минулого сезону (у Швеції чемпіонат грають за системою весна-осінь) був близьким до сьомого титулу. АІК набрав однакову кількість очок з «Мальме», і поступився лише за додатковими показниками.

У нинішньому сезоні команда Бартоша Гржелака на екваторі сезону також залишається в гонці за титулом: третє місце з відставанням лише на три очки від лідера, «Хекена». Склад АІКу на папері виглядає не дуже сильнішим, ніж у «Ворскли». Найвідоміше ім'я в ньому - колишній форвард «Манчестер Сіті» Джон Гвідетті.

Прогноз на протистояння

Як було зазначено вище, на папері склади АІКа і «Ворскли» приблизно рівні за силою. Але чинник ігрового тонусу може бути вирішальним у цьому матчі. Так вважають і букмекери, які віддають перевагу шведській команді. Ми вважаємо, що «Ворскла» зможе дати гідний бій у першому матчі, але все ж таки ставимо на перемогу АІКа, коефіцієнт - 1,53.

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Різник - Пердута, Яворський, Зайков, Бацула - Пуцлін, В. Тілль, Челядін, Олійник, Кравчук - Степанюк.

АІК: Нордфельдт - Лустіг, Мілошевич, Папаяннопулос, Оума Отьєно - Ларсон, Хусейн, Стефанеллі - Ельбузеді, Гвідетті, Бйорнстрьом

21 липня, четвер

Ворскла - АІК
Стокгольм. Стадіон Stockholm Arena. 20:00
ВОРСКЛА - АІК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 0:1
  • 6,20
  • 3,90
  • 1,53
Сделать ставку Зробити ставку
  • 6,25
  • 3,82
  • 1,53
Сделать ставку Зробити ставку
Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Коментарі