Капітан збірної України – про гру з Литвою: «Підійшли з іншою ментальністю»

Максим Шульга прокоментував перемогу на чемпіонаті Європи U-20

Після прикрої поразки на старті турніру від Чехії молодіжна збірна України здобула першу перемогу на чемпіонаті Європи U-20, обігравши потужну команду Литви.

Капітан «синьо-жовтих» Максим Шульга поділився враженнями від старту турніру.

«В першому матчі з чехами ми провалювалися протягом усього матчу в захисті, вони забили багато очок у швидкому нападі. Тож вийшло так, що ми постійно наздоганяли їх, замість того, щоб зробити відрив і диктувати свою гру. Наприкінці гри деякі хлопці вже втомилися і ми не допрацьовували в захисті».

«До матчу з Литвою ми підійшли з іншою ментальністю і нам не треба було постійно наздоганяти. Налаштування було таким, щоб незалежно від будь-чого думати про кожен наступний епізод у нападі та захисті. У матчі з чехами ми розуміли, що у нас було все, щоб здобути перемогу, тож це нас лише мотивувало перед грою з Литвою. Перед цією грою тренери казали, що ми маємо вірити один в одного, приймати правильні рішення, давати пас вільному гравцеві, не зациклюватися на собі та грати в командний баскетбол».

«Чи є у мене проблеми з адаптацією до європейського баскетболу? Ні. Єдине що - це менше часу на атаку. Через те, що дається не 30 секунд на володіння (як в NCAA - Прим. Авт.), а 24, треба швидше приймати рішення в нападі. До цього мені треба було пристосуватися.

В команді у нас склалася гарна хімія. Головне - не думати про себе, а думати про партнера. Команда це завжди найголовніше і якщо притримуватись цих принципів, відбуватимуться хороші речі», - сказав Максим Шульга.

У двох стартових матчах турніру Шульга набирав 21.5 очка, робив 8.0 підбирання та 4.0 передачі (РЕ 20.5) за 37.7 хвилини на майданчику.

Сергій Циба Джерело: Федерація баскетболу України (ФБУ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баскетбол | 26 червня 2024, 10:00 0

Мікал Бріджес стане гравцем «Нікс»