У Срібній Євролізі перемогли волейболісти Румунії

Призерами турніру стали збірні Фінляндії та Північної Македонії

Як відомо, вже протягом кількох років Європейська Конфедерація Волейболу (ЕКВ) проводить престижні змагання для національних чоловічих та жіночих збірних у двох Євролігах - «Золотій» та «Срібній». В першій грають команди, у яких рейтинги вищі, а у другій, відповідно, нижчі.

Цього року переможцем чоловічого турніру «Золотої Євроліги» стала команда Чехії, яка у фіналі здолала Туреччину 3:1. Серед жінок успіху досягли француженки. Вони виграли вирішальний матч у чеської збірної 3:0.

На жаль, обидві українські команди цього разу лишилися без нагород. Чоловіки зрештою посіли четверте місце, програвши обидва поєдинки у фінальному етапі. Жінки взагалі не зуміли пробитися до «Фіналу чотирьох».

Щодо Срібної Євроліги, то на даний момент найкращих визначили лише чоловіки. Збірна Румунії в матчі за головний приз у п'яти партіях завдала поразки Фінляндії, а в поєдинку за 3 місце волейболісти Північної Македонії виявилися сильнішими за Угорщину теж з рахунком 3:2.

«Срібна Євроліга». Чоловіки
Фінал
Румунія - Фінляндія

3:2 (17:25, 25:21, 20:25, 25:23, 15:13)

Матч за 3 місце
Північна Македонія - Угорщина

3:2 (25:22, 18:25, 25:15, 19:25, 15:7)

У жіночому турнірі «Срібної Євроліги» виступають лише п'ять команд, але вони ще не завершили гри першого етапу. Зараз лідирують збірні Швеції та Португалії, які, найімовірніше, і зіграють у фіналі. Він відбудеться 2 липня.

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 22:25 3

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!