Знову на переможній стежині. Україна здолала Ірландію в Дубліні

Команда Олександра Петракова резервним складом обійшлася без пропущених м'ячів

Збірна України перебуває у надщільному графіку: за вісім днів наша національна команда провела третій поєдинок. Звичайно, всі ми сподівалися, що «синьо-жовті» зможуть завоювати путівку на чемпіонат світу в Катарі, і це завдання було першочерговим у рамках червневого футбольного марафону. Не склалось. Але життя продовжується: тепер підопічним Олександра Петракова потрібно сконцентруватися на досягненні іншої мети: поверненні до когорти найсильніших збірних Ліги націй. Першим нашим суперником у групі В1 стала команда Ірландії. «Зелена армія» вже встигла провести одну зустріч у рамках турніру, поступившись на виїзді Вірменії.

На матчі плей-оф за право виходу на мундіаль «синьо-жовті» виходили у незмінному стартовому складі. Але тепер ротації було не уникнути. Тим більше, що у лазареті опинилися Бущан та Степаненко. Не потрапили у заявку на поєдинок Ярмоленко та Яремчук. Єдиним, хто знову опинився у стартовому складі збірної України, став Миколенко. Місце у воротах зайняв Лунін, а за оборону тренерський штаб довірив відповідати Сироті, Бондарю та Попову. У півзахисті, окрім згаданого Миколенка, вийшли Сидорчук, Шапаренко та Качараба. На вістрі атаки розташувався Довбик, якому мали допомагати Мудрик і Зубков.

Getty Images/Global Images Ukraine

Зустріч розпочалася з агресивного пресингу господарів поля, з яким не завжди холоднокровно справлялися наші футболісти. В одному з епізодів під пресингом суперників обрізався Лунін, але «зелені» не скористалися помилкою голкіпера. А наприкінці першої десятихвилинки Луніну довелося демонструвати свою реакцію після низового удару Найта.

Надалі українці взяли м'яч під контроль, намагаючись налагодити комбінаційну гру. Періодами проглядалася нестача взаєморозуміння: у такому складі збірна України постала вперше. Але незважаючи на дещо сумбурні дії, «синьо-жовті» здійснили декілька перспективних підходів до штрафного майданчика суперників. Ірландці ж перейшли на гру другим номером, намагаючись швидко вибігати в контратаки. Намагався брати гру на себе Мудрик, але у нашого реактивного півзахисника не складалося з завершальним ударом або загострюючою передачею.

Втім, по-справжньому реальних загроз у першому таймі не було (м'яч одного разу опинився у сітці воріт Ірландії, але арбітр справедливо зафіксував офсайд у Довбика, який безпосередньо брав участь в епізоді). Тому на перерву команди пішли із цілком логічним нічийним результатом.

На початку другого тайму на поле вийшов Циганков, який замінив Зубкова, котрий пасивно провів першу половину зустрічі. І вінгер уже на 48-й хвилині став автором результативного удару. Циганков навісив зі штрафного з правого флангу і м'яч влетів у дальній кут. Голкіпер збірної Ірландії був дезорієнтований невдалою спробою Бондаря замкнути передачу.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Зелені» почали більш активно наближатися до наших володінь, і тепер уже у «синьо-жовтих» з'явилися вільні зони для проведення контратак. До того ж, футболісти нашої команди заграли впевненіше, «перекушуючи» спроби ірландців щось путнє вигадати біля воріт Луніна.

Нервових хвилин наприкінці, як це часто буває у матчах за участю збірної України, уникнути не вдалося. Особливо тьохнуло серце після удару головою Даффі, коли Лунін у стрибку перевів м'яч у поперечину. А вже у компенсований час шанс вирвати нічию упустив Найт, який метрів із десяти пробив вище воріт. У результаті, українці втримали мінімальну перевагу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Вже 11-го червня збірна України проведе наступну зустріч Ліги націй. Суперником нашої команди стане Вірменія, яка сьогодні у гостях програла Шотландії з рахунком 0:2.

Ліга націй УЄФА. Груповий етап. Ліга B. Група 1. 1-й тур.

Ірландія - Україна - 0:1

Циганков, 48 Каллен, 54 - Миколенко, 78

Ірландія: Келлегер - Еган (О'Ши, 62), Даффі, Коллінз - Стівенс (Макклін, 68), Каллен, Гендрік, Крісті (Браун, 68) - Найт, Огбене (Гемілтон, 78), Робінсон (Обафемі, 68).

Україна: Лунін - Сирота, Бондар, Попов - Миколенко, Сидорчук (Ігнатенко, 88), Шапаренко, Качараба (Караваєв, 71) - Мудрик (Піхальонок, 71), Довбик (Сікан, 80), Зубков (Циганков, 46).

Арбітр: Філіп Глова (Словаччина).

Стадіон: «Авіва Стедіум» (Дублін, Ірландія).

Удари (у площину): 14 (4) - 14 (4)
Кутові: 6 - 4
Офсайди: 8 - 2.

ІРЛАНДІЯ - УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 11:00 0

Важливі події у всіх видах спорту спільно від Sport.ua та GGBET

Коментарі