Сергій СИДОРЧУК: «Покинути Україну мені та вагітній дружині допоміг Суркіс»

Капітан «Динамо» розповів про те, як із дружиною залишав Україну

Півзахисник «Динамо» та збірної України Сергій Сидорчук розповів про те, як залишав країну разом із вагітною дружиною з початком війни.

«Син народився рівно через місяць після того, як російські війська ступили на територію України. Дружина дві перші вагітності була у цього лікаря, вона все знає: цю клініку, дитячих педіатрів. Все було добре. Після 24 числа взагалі був ступор, ми не знали, що робити. Дружина до останнього не хотіла їхати, вона говорила, що народжуватиме у Києві. Для нас стало такою незворотною датою, коли у маріупольський пологовий будинок влучила ракета. Тоді вона зрозуміла, що надто небезпечно буде, і ми буквально за день («Динамо» допомогло) виїхали автобусом у бік Румунії. Там нам дуже допоміг головний тренер, його онука. Вона теж була вагітна, і вони в одного лікаря в одній лікарні оглядалися. Слава Богу, все добре вийшло.

Вона взагалі у мене велика молодець. Те, що стосується дітей чи вагітності, вона якось намагається тримати все під контролем, але це такий період був дуже важкий. Я згадую це все: я не спав як слід, напевно, днів вісім. Півтори-дві години - це була норма. Я взагалі не міг спати. Перша ніч, яку я виспався, була за кордоном. Вона видихнула, коли перетнули кордон. Там уже розпочалися інші проблеми. Але я думаю, що все ж таки я взагалі така людина, яка все тримає в собі, і було важко. Першу ніч нас взагалі було багато, ми сиділи на паркінгу: Кривцов, Пятов, Матвієнко, Степаненко. Ми всі разом були, це нам легше давалося. Плюс жінки дуже допомагали, не давали розклеюватись. Коли ми переїхали на базу, там також лікарі були. Вона більш-менш спокійно почувалася, бо є можливість зробити якийсь укол або відвезти до лікарні. Підтримка друзів, коли ми всі були, це легше давалося. Якби ми були самі, то було б у рази важче.

Я не хотів нікуди їхати. Це все буквально за ніч сталося, ми мали одну сумку речей. Ми були на базі, була можливість, щоб президенти забрали дружин і дітей, вони за це говорили. Мені зателефонував президент і сказав: «Ти маєш вагітну дружину, тобі тут не потрібно залишатися. Ти потрібний їй, тому їдь». Я не дуже хотів, і вона сама не дуже хотіла. Тільки те, що трапилося в Маріуполі, зіграло каталізатором того, що ми поїхали», - сказав Сидорчук.

Денис Шаховець Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 23 травня 2024, 02:03 0

Адемола Лукман оформив хет-трик у ворота леверкузенського колективу

Коментарі