Даяна ЯСТРЕМСЬКА: «Як виходити на матчі проти росіян чи білорусів?»

Українка стартує на Ролан Гаррос

Українська тенісистка Даяна Ястремська готується до виступів на Ролан Гаррос, де може зустрітися із суперницями з росії та білорусі.

«Я гратиму на Ролан Гаррос, турнір починається 22 травня. Зараз вже набагато легше грати порівняно з тим, коли ми тільки-но виїхали з України і був турнір у Ліоні. Мене там дуже добре зустріли, я не очікувала такої підтримки. Тоді було дуже тяжко грати. Згодом ти починаєш звикати і, перебуваючи на корті, вже більше фокусуєшся на грі, ніж на тому, що відбувається в країні. За кортом ти постійно читаєш новини, постійно переживаєш. Ти засинаєш з думками про те, щоб настав мир, а прокидаєшся зі страшною реальністю. І так відбувається щодня».

«Мені здається, що зараз усі українські гравці та звичайні люди чекають, що російські та білоруські тенісисти висловляться, що вони заявлять, що вони проти війни в Україні та покажуть свою думку. Це буде правильно. Ви або за або проти. Якщо ви хочете підтримати Україну, кажіть про це. Інакше, де тоді справедливість? Як я маю виходити на корт і грати проти росіян чи білорусів. Як ми повинні почуватися, що ми повинні думати? Це повна провокація. Де підтримка тоді нам, українським гравцям? Те, що відбувається в Україні, - це повний геноцид».

Що я скажу, якщо побачу російського гравця? Я просто пройду повз. Тому що в даному випадку це російські гравці повинні до нас підходити, і казати, що вони шкодують, що вони проти цієї війни і співчувають українцям. Люди в Україні страждають, і вони це чудово бачать. Вони мають нас підтримувати», - сказала Ястремська в інтерв'ю BFM TV.

Іван Зінченко Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 06:23 0

Півфінальний матч головного єврокубку пройде 8 травня о 22:00

Коментарі