Види ставок на волейбольні матчі

Ряд видів ставок у волейболі: розбираємо нюанси у розписі волейбольних матчів

Волейбол все ж таки не можна назвати найпопулярнішим видом спорту. Але і просто у глядачів, і в любителів ставок він займає чималу нішу. Не дивно, що у розписі букмекерської контори на серйозні поєдинки завжди є ряд видів ставок. Що ж можна обов'язково знайти в стандартному розписі?

Результат матчі. Завдання стандартне: беттору запропоновано вгадати, хто у вибраному поєдинку здобуде перемогу. Тут трохи простіше, ніж у інших видах спорту, адже волейбол не передбачає "мирних", нічийних результатів. Так що залишається потрапити в точку, вибираючи між двома варіантами ставок - П1 і П2.

Фора. Цього разу потрібно спрогнозувати не так результат, а вже те, яким буде розрив за рахунком. Причому часто тут уже ставки робляться не тільки і не так на повний матч, як на конкретну партію. Як і в інших видах спорту, фора може бути як "мінусовий", на фаворита - що він виграє впевнено, або "плюсовий", коли гравець вважає, що андердог чинитиме опір і перекладатиме зустрічі в "тай-брейк". Рідше, але можна знайти і "нульові" гандикапи, як просто підстраховки переможного результату.

Тотал. Це ставка на більшу чи меншу значення результативності. Букмекери при цьому самі розміщують кількість набраних очок, і далі гравцям залишається тільки вирішити, що прогнозувати, "більше" або "менше". Як правило, якщо суперники рівні, вони часто йдуть "ніс до носа", що підвищує загальну кількість очок. Парі з "тотал" приймають як на весь матч, так і на окремий сет, як на загальний тотал, так і на індивідуальний, коли розглядається результативність конкретної команди.

Комбінована ставка. Це досить просте поєднання за змістом, на перемогу чи той чи інший тотал. Але насправді не дарма на це пропонується високий коефіцієнт: промахнувшись з одним з 2-х аспектів, гравець втратить всю суму ставки.

Парні/непарні. У даному ринку потрібно правильно вибирати число очок, чи буде воно парним чи ні (як в окремому сеті, так і в матчі з гаком). Нерідко його використовують ті, хто не обтяжує себе детальною аналітикою, а вважає за краще ставити навмання - це неправильно в цілому, але все ж таки стабільно популярно.

Ейси. Вже суто волейбольна ставка, хоча є й аналоги в інших видах спорту, насамперед у тенісі. Під "ейсом" розуміють подача навиліт, коли очко заробляють одним першим ударом. У цій лінії можливі свої "тотали" "фори", або просто те, яка команда їх проведе за матч більше.

Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 24 травня 2024, 10:22 3

Грузинський захисник дуже зацікавлений у переїзді до Шотландії цього літа