У держдурі хочуть заборонити обмін бійців Азова на полонених солдатів рф

Спікер попросив комітет парламенту підготувати таке доручення

В Україні після вивезення заблокованих на Азовсталі бійців на підконтрольні росії території повідомили, що їх повернуть додому через процедуру обміну. Наразі держдура рф пропонує заборонити це.

Спікер держдури рф вячеслав володін попросив профільний комітет парламенту підготувати доручення щодо заборони обміну військових злочинців на полонених. До таких злочинців володін зарахував бійців українського полку Азов.

Із пропозицією не обмінювати на військовополонених бійців Азова виступив депутат анатолій вассерман. Він зазначив на пленарному засіданні держдури: «Україна вважає вихід бойовиків полку Азов першим кроком до їх звільнення шляхом обміну. Вважаю необхідною прийняти постанову або навіть закон, який забороняє обмін будь-кого з нацистських злочинців».

Ідею підтримав володін: «Ви правильно вносите пропозицію, нацистські злочинці не повинні підлягати обміну. Це військові злочинці, ми маємо робити все для того, щоб вони постали перед судом».

Нацистами та злочинцями російська влада з початку війни цинічно називає владу України, а також бійців полку Азов, які виявилися заблокованими на території заводу Азовсталь у Маріуполі.

Микола Степанюк Джерело: Deutsche Welle
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 квітня 2024, 16:14 5

Віталію Миколенку може знадобитися операція

Коментарі