РУБЛЬОВ: «Запропонували Вімблдону віддати призові на гуманітарну допомогу»

Тенісисти з рф та білорусі дуже хочуть брати участь на турнірах у Британії

Російський тенісист Андрєй Рубльов прокоментував рішення організаторів Вімблдона заборонити спортсменам з рф та білорусі брати участь у турнірі.

«Ми зідзвонювалися з кількома гравцями та Вімблдоном, щоб обговорити ситуацію та пошук можливого рішення. Якщо чесно, у причинах [усунення], які вони назвали, немає жодного сенсу.

Ми запропонували Вімблдону - і я сподіваюся, що в цьому буде сенс і вони про це подумають - хоча б дати вибір, хочемо ми грати чи ні. І якщо є заява, яку ми маємо підписати, та ще й віддати всі призові гроші на гуманітарну допомогу - сім'ям, дітям, які страждають, - [ми можемо це зробити]. І я думаю, що цей крок, принаймні, щось дасть, він покаже, що британський уряд виступає за мир і дійсно хоче чимось допомогти.

Якщо плюс-мінус порахувати суму, то вона становитиме [залежно від виступів гравців] до мільйона фунтів. І це величезні гроші, які, на мою думку, за два місяці не жертвував жоден вид спорту. Тоді теніс стане першим і єдиним видом спорту, який пожертвує таку суму, і це станеться завдяки Вімблдону. Тоді їм дістануться вся слава та повага - а гравці нікого не хвилюють. Я думаю, що це правильний крок», - заявив Рубльов.

Володимир Клепач Джерело: Twitter
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 07 травня 2024, 08:14 0

Марта посідає восьме місце у списку

Коментарі