Полк Азов: окупанти застосували в Маріуполі отруйну речовину

Захисники Маріуполя повідомили про злочинні дії

Полк Азов заявив про те, що ввечері 11 квітня окупанти застосували в Маріуполі отруйну речовину.

Заява захисників Маріуполя:

«Близько години тому російські окупаційні війська використали проти українських військових та цивільних осіб в місті Маріуполь отруюючу речовину невідомого походження, яку було скинуто з ворожого БПЛА.

У постраждалих спостерігається дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром. Наслідки використання невідомої речовини уточнюються».

Відзначимо, що кілька годин тому російський бойовик з окупованого Донецька Едуард Басурін заявив, що українських захисників Маріуполя треба заблокувати на заводі Азовсталь, а потім застосувати там хімічну зброю:

«Штурмувати підземні укріплення Азовсталі в Маріуполі немає сенсу. Там підземні поверхи, тому брати цей об'єкт штурмом не має сенсу. Тому що можна покласти велику кількість своїх солдатів, а супротивник втрат не зазнає.

Тому на цей момент треба розібратися з блокуванням цього заводу, знайти всі виходи та входи - в принципі, це можливо зробити. А після цього вже звернутися, я думаю, до хімічних військ, які знайдуть спосіб, як викурити кротів зі своїх нір».

Раніше президент США Джо Байден заявляв, що загроза застосування росією хімічної зброї під час агресії проти України є реальною. Він також пообіцяв, що США дадуть відповідь, якщо путін застосує зброю масового знищення, але відповідь залежатиме від ситуації.

Зазначимо, що у світі заборонено виробництво та застосування хімічної зброї Конвенцією про хімічну зброю. Це міжнародний договір у рамках ООН, який підписала й рф, але не виконує своїх зобов'язань у черговий раз.

Микола Степанюк Джерело: Telegram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Війна | 27 квітня 2024, 08:47 0

Українська армія продовжує захищати країну

Коментарі