ШЕВЧЕНКО: «Готовий прийняти у себе дві родини. Запрошу і третю»

Екс-наставник збірної України розказав, як українських біженців приймають у Великобританії

Андрій Шевченко, який живе з родиною у Лондоні, подав заявку, щоб прийняти у себе вдома українців.

- Різні відомі люди у Британії заявляли про готовність розмістити у себе біженців. Яка є інформація стосовно українців, які виїхали до Великобританії, до Лондона?
- Було зроблено опитування. Понад 100 тисяч сімей готові прийняти українських біженців. Єдина проблема у Великій Британії - це оформлення документів. Тому що Велика Британія пішла з Європейського Союзу, а там з цим набагато простіше.

І, звісно, те, що роблять сьогодні країни Європейського Союзу, особливо наші сусіди в особі поляків, румунів, а також угорців, італійців, німців, австрійців, дуже нам допомагає. Польща, звичайно, грає величезну роль у цьому.

У Великій Британії, щоб все оформити, треба підготувати певну низку документів та почекати. Тому я зі свого боку вже заповнив ці документи, я запросив дві родини, швидше за все, завтра чи післязавтра запрошуватиму третю.

- А ви вже знаєте, що це за родини? Це відбувається якось адресно чи просто ви сказали, що у вас є можливість розмістити у себе 2-3 родини?
- Так, я подав документи, що на даний момент готовий прийняти у себе дві родини, тому що маю дві гостьові кімнати і за площею я можу це зробити. Я подаю документи, вони розглядають мої можливості й будуть визначатися, які сім'ї мені відправляти.

Сергій Циба Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:35 1

Королівський клуб набрав 87 очок після 34 турів, залишилося провести 4 поєдинки