Степаненко хоче перенесення матчів плей-оф ЧС-2022 від ФІФА та УЄФА

Півзахисник вважає, що команда не встигне як слід підготуватися

Опорний півзахисник «Шахтаря» та збірної України Тарас Степаненко вважає, що національна команда країни не матиме достатньо часу, щоб підготуватися до найважливіших матчів європейського плей-оф ЧС-2022 проти Шотландії та, можливо, Уельсу.

«Ми не хочемо уславитися жертвами. Ми сильні та здібні хлопці, все гаразд, і ми можемо грати на всі 100%. Але я хотів би поставити запитання: як ми можемо виходити на такий важливий матч, коли так довго перебували поза футболом?»

«Кожен футболіст знає, що якщо ти оговтався від давньої травми, хоч би скільки ти тренувався в залі і бігав, коли виходиш грати у футбол, все по-іншому».

«Рівню та сили може не вистачити для однієї гри, але нас попросять зіграти два неймовірно складні матчі, можливо, за чотири дні, щоб вийти на чемпіонат світу. Якщо немає вибору, ми маємо грати. Але я думаю, що це буде вкрай складно досягти двох результатів. Позитивних. Сподіваємось, що ФІФА та УЄФА це зрозуміють та відкладуть матчі, щоб дати нам більше часу на підготовку», - заявив Степаненко.

Зазначимо, що перший матч плей-оф проти Шотландії збірна України мала провести в березні, але через російсько-українську війну поєдинок було перенесено на червень, хоча його точна дата, як і раніше, залишається невідомою.

У разі перемоги над Шотландією Україні для виходу у фінальну частину ЧС-2022 доведеться вигравати ще й у збірної Уельсу.

Кілька днів тому у Катарі відбулося жеребкування фінальної частини ЧС-2022, за підсумками якого переможець європейського плей-оф, у якому бере участь збірна України, потрапив до однієї групи з командами Англії, Ірану та США.

Важливо наголошувати, що Тарас Степаненко, як і більшість українських збірників, котрі виступають в УПЛ, не брав участі в офіційних матчах з грудня минулого року, коли розіграш українського чемпіонату пішов на зимову паузу.

Олексій Сливченко Джерело: The Times
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 06:00 3

У підопічних Юрія Максимова у разі перемоги ще збережуться шанси на бронзові нагороди

Коментарі