Військовий експерт: «Удар по Бєлгороду? В Україні таких гелікоптерів немає»

Олег Жданов вважає, що Україна не причетна до вибухів в Бєлгороді

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Україна не причетна до вибухів в Бєлгороді та називає подію російською провокацією:

«Це неможливо тому, що ми не можемо наносити удари по суміжній території, бо ми будемо звинувачені в агресії в рф. У нас немає стану війни з Росією на сьогоднішній день. Крім того, Бєлгород - це обласний центр, він покритий системою ППО країни. І долетіти туди, відбомбитись і повернутись - це просто нереально.

Треба подякувати мешканцям Бєлгорода, які одразу ж виклали в мережу відео з гвинтокрилами. «У цих гвинтокрилів відсутня хвостова балка і не має хвостового гвинта, а це каже, що це машини КБ «Камова»: КА-50 або КА-52. В Україні таких гвинтокрилів немає.

Причин для такої провокації росіян є декілька. Одна - вони хочуть оголосити в прикордонних областях надзвичайний стан і розпочати загальну примусову мобілізацію.

Друга версія - можливий саботаж у внутрішньому штабі Росії. Особливо, зважаючи на те, що раніше там склад боєприпасів вибухнув, а зараз згоріло декілька тисяч тон пального. При цьому Бєлгород є основною базою логістики того угрупування, яке вони готують для Донбасу. Можливо, опальні генерали виступають проти цієї військової кампанії. З саботажу можуть починатися військові перевороти».

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 09 травня 2024, 19:51 11

Мегафайт відбудеться 12 травня

Коментарі