Аліна ШИНКАРЕНКО: «Відправила татові інструкцію, як здаватися в полон»

Батько української синхроністки мешкає в окупованому Донецьку

Бронзова призерка Олімпійських ігор 2020 Аліна Шинкаренко розповіла, яку пораду дала батькові, що мешкає в окупованому Донецьку.

«Я зараз дуже боюсь за своїх батьків. У мене брат інвалід. Мама постійно з ним і не може працювати. Працює лише тато. А там людей просто із вулиць забирають. Я боюся, що в мене тата мобілізують. Тато щодня на свій страх і ризик рано-вранці і пізно ввечері намагається вийти на роботу, щоб якось прогодувати сім'ю. Я з ними щодня спілкуюся. Тато каже: «Нещодавно забрали людину з протезом». Хотіли відправити із протезом на війну. Забрали людину з астмою. Їм все одно.

Вони просто беруть і зупиняють автобуси на вулицях, звідти забирають чоловіків та виводять. Потім одягають у форму та відправляють до Харкова на передову. Це жахливо. Я щодня за нього боюсь. Не за себе, що мені до хати щось прилетить. Навіть відправила татові інструкцію, як здаватися, якщо не дай боже його заберуть. Кажу: «Тату - ось інструкція, ти здавайся і я тебе тут заберу».

Без нього мама із братом залишаться без грошей. Якби тато сидів удома і я б їм скинула грошей, то вони їм там не потрібні. Там немає банківської системи. За 8 років там не спромоглися навіть зробити банківську систему, щоб люди могли розплачуватися картками в магазині. Там тільки готівка та рублі», - сказала Шинкаренко.

Денис Шаховець Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 травня 2024, 22:22 0

Роберт Гарсія радий перемозі українця

Коментарі