Словаччина передасть Україні системи С-300, а від НАТО отримає Patriot

Німеччина та Нідерланди розмістять системи ППО Patriot в районі авіабази Сліач

Нідерланди і Німеччина на прохання НАТО поставлять Словаччині американські зенітні ракетні комплекси Patriot (Петріот) замість систем ППО С-300, що передаються Україні, повідомило нідерландське Міноборони.

«Німеччина та Нідерланди розмістять системи ППО Patriot у районі авіабази Сліач у центральній Словаччині. Ухвалено остаточне рішення про те, що системи будуть розгорнуті. Вони призначені для посилення стримування союзників та захисту території Словаччини та її мешканців від будь-якої ракетної загрози. Словаччина межує з Україною. ЗРК Patriot стануть на чергування з середини квітня», - йдеться у повідомленні військового відомства Нідерландів.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь на спільній прес-конференції з американським колегою Ллойдом Остіном заявив, що Словаччина передасть Україні свою єдину систему ППО радянського виробництва С-300, якщо отримає заміну.

«Я розумію, чого зараз потребує Україна. Усі ми намагаємось допомагати Україні, чим можемо. Але я міністр оборони Словаччини, і маю насамперед задовольняти потреби словацької оборони. На даний момент у нас у Словаччині є єдина система С-300, тому я не можу її віддати, не маючи альтернативи», - прокоментував Надь розмови про те, що С-300 може бути спрямована зі Словаччини в Україну.

Раніше Польща пропонувала направити в Україну винищувачі МіГ-29 радянського виробництва, що стоять на озброєнні країни, але також в обмін на більш сучасні американські літаки F-16. У Пентагоні ж дійшли висновку, що передача цих літаків Україні не принесе суттєвої користі Києву і може призвести до ескалації відносин з Росією.

Микола Степанов Джерело: Інтерфакс-Україна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 30 вересня 2024, 19:47 6

Аргентинці розгромили суперників 6:1 у чвертьфіналі мундіалю в Узбекистані

Коментарі