Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Уже почули, що до НАТО нам не увійти»

Президент України погоджується на нейтральний статус країни

Президент України Володимир Зеленський сьогодні виступав на формулі Joint Expeditionary Force - структурі оборонного співробітництва, до якої входять Великобританія, Фінляндія, Данія, Ісландія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Швеція та Естонія.

Під час виступу Зеленський заявив про те, що Україна не вступатиме до НАТО:

«Зрозуміло, що Україна не є членом НАТО. Ми це розуміємо, ми адекватні люди. Роками ми чули про нібито відкриті двері. Але вже почули, що нам туди не ввійти. І це правда. Треба це визнавати.

Україна зараз не претендує на активізацію 5 статті договору про НАТО. І завжди ми говоримо про це, що наше небо необхідно захищати так само, як і небо Альянсу. Але ми розуміємо, що завжди є «але». Якою буде відповідь НАТО членам Альянсу на сході Європи, якщо вони вже звертаються за захистом, якщо до них прилетять російські ракети та літаки.

Щоб запрацювала 5 стаття, має бути впевненість у тому, що Альянс не побоїться відреагувати, що не буде самогіпнозу про цю Третю світову війну. Зараз такої впевненості бути не може.

Ми робимо все, щоб отримати протиповітряну оборону. Якщо ми не можемо увійти у відчинені двері, то маємо співпрацювати з такими спільнотами, які захищатимуть нас і дадуть гарантії».

Олег Дідух Джерело: NV.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 12:45 9

Почесний президент дніпровського клубу жорстко пройшовся по Фрідману і Русолу

Коментарі