Джерело: путлер зажадав, щоб тарган заявив про вступ у війну

Але тарган відповів, що таких поспішних рішень він прийняти не може

Президент росії владімір путін всерйоз вирішив забруднити війною свого практично єдиного союзника александра лукашенка. Путін зажадав, щоб лукашенко офіційно заявив про те, що він вирішив взяти участь у війні, вірніше військовій операції на стороні Росії, та надати допомогу наявними у нього в розпорядженні військами та озброєннями.

александр лукашенко вже відповів, що таких поспішних рішень він прийняти не може, і взагалі йому треба радитися з народом і співвідносити свої дії з новою конституцією. На спробу уникнути його вимог путін пригрозив лукашенко втратою влади в республіці білорусь і країни в цілому.

Незважаючи на те, що білоруські війська беруть участь у війні, нехай, в основному, і не в наступальних операціях, лукашенко вперто вдає, що зберігає нейтралітет.

Але зараз, коли білорусь за фактом виявилася анексованою, можливості лукашенка морочити голову та ігнорувати наполегливі прохання путіна дуже обмежені. Якщо лукашенко піддасться і оголосить себе учасником збройного конфлікту, то про суверенітет республіки Білорусь можна забути найближчим часом, цим лукашенко навіть поховає теоретичні можливості зберегти відносну незалежність [ТГ-канал Генерал СВР].

Микола Степанюк Джерело: Telegram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 16 травня 2024, 05:51 0

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Коментарі