League of Legends: суть популярної гри та як на неї ставити

Небачена популярність гри: як розвивалась ігроманія League of Legends

У 2009 році з'явилася League of Legends. Її відразу сприйняли із захопленням, і дуже скоро LoL, як стало популярно називати гру, стала класикою щодо кооперативних ігор жанру MOBA. Стандартно в ній грають проти один одного команди з 5 осіб, які мають на меті знищення ворожої бази. У результаті завдяки класній частині змагань на даний момент це провідна кіберспортивна дисципліна, з якої проводяться чемпіонати світу, та й інші серйозні турніри організовують практично щомісяця.

Спочатку League of Legends завоював Азію

Саме там почали активно грати та з'явилися перші по-справжньому професійні команди з кіберспортсменів. Незабаром досвід перейняли й у Північній Америці, а невдовзі - у Європі. У СНД вже з'явилися свої досить сильні команди.

Ставити на LoL можна, але максимально підготовленому гравцю

Кіберспорт специфічний, і потрібно знати нюанси, пов'язані з ним. У League of Legends вже сформовано досить детальну і насичену статистику, яку, безумовно, потрібно ретельно вивчити. Немає проблем розшукати в Інтернеті, на спеціалізованих сайтах, історію зустрічей між командами та того, як проявили себе супротивники у попередніх матчах. Звичайно ж, бажано знати про те, яка "кухня" в колективах, що у них із складами, чи є новачки та хто залишає проект. Загалом, все так само, як у традиційних видах спорту. Максимальний облік всіх факторів дозволяє грамотно оцінювати сили супротивників, завдяки чому, зроставє ймовірність робити коректніші ставки.

Досвідчені гравці вважають за краще не поспішати та розміщувати парі в режимі "лайв"

Як правило, ті, хто робить парі на кіберспорт, у всіх МОВА, вичікує стадії драфтів. Багато в чому саме її вважають вирішальною, ключовою. Розв'язка у поєдинках League of Legends багато в чому залежить від того, які персонажі вибрано. Звичайно ж, дається взнаки і досвід команд. Але якщо на драфті помітно не пощастило і випали погані персонажі, то на рівні професійних турнірів навіть потенційним фаворитам буде складно вигравати. Втім, це не сигнал відмовлятися від парі взагалі - можна переключитися на іншу команду, супротивника, або, як варіант, просто поспостерігати трансляцію, щоб зрозуміти, на що здатні фаворити при невдалих розкладах.

Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 14:16 29

Український вінгер може перейти в «Наполі»