БЛАВАЦЬКИЙ: «Коноплянка може стати улюбленцем уболівальників Краковії»

Фахівець поділився своєю думкою про переїзд українця до Польщі

Головний тренер «Ужгорода» Богдан Блавацький, який багато років очолював польські команди, розповів, чи зуміє Євген Коноплянка опинитися на виду в елітному дивізіоні сусідньої країни.

«Для Коноплянки прикладом має служити німецький футболіст польського походження 36-річний Лукаш Подольськи. Він вирішив закінчувати свою футбольну кар'єру в польському «Гурніку» із Забже і справляє сильне враження. Я не володію інформацією, скільки ще збирається грати Коноплянка, але він, на мій погляд, не прогадав, вирішивши переїхати до Польщі.

По-перше, його нова команда - з Кракова - старовинного, гарного міста, в якому дуже сприятливі умови для проживання. По-друге, це футбольне місто, дербі між «Краковією» та ще одним місцевим клубом - «Віслою», завжди викликає величезний інтерес. По-третє, рівень польської Екстракляси зростає насамперед завдяки вдосконаленню клубної інфраструктури. На мій погляд, якщо Коноплянка заграє, як у свої найкращі роки, то цілком може вже наступного сезону перейти до більш іменитої команди. Також важливо, що поєдинки в Екстраклясі відвідує багато вболівальників і вони просто не дозволять відбувати номер. Коноплянка може швидко стати їхнім улюбленцем з його філігранною технікою та добре поставленим ударом. Тільки треба дуже постаратися.

До речі, не виключено, що ініціатором переходу Коноплянки був президент ФК «Краковія» Януш Філіпяк - професор, успішний підприємець, один із найбагатших людей Польщі, який відомий своїми нестандартними рішеннями. І йому не складе особливих труднощів забезпечити Коноплянку високою зарплатою та бонусами. Втім, Євген за свою кар'єру і так став заможною людиною і тому може зосередитись лише на футболі. Тим більше, що найнеобхіднішим для нього сьогодні - ігровою практикою він у «Краковії» буде забезпечений».

Олександр Тішура Джерело: Metaratings
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 06:31 7

Бій за титул абсолютного чемпіона світу відбудеться в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія)