Успіх у гірницькому дербі. Донецький Шахтар вирвав перемогу в спарингу

Команда Роберто Де Дзербі в Туреччині обіграла «Шахтар» із Караганди

Донецький «Шахтар» провів перший контрольний поєдинок на другому навчально-тренувальному зборі у Туреччині. Суперником команди Роберто Де Дзербі став «Шахтар» із Караганди.

У першому таймі донецька команда мала значну перевагу, хоч і небезпечних моментів біля воріт карагандинців було небагато. Першу реальну загрозу створив Ісмаїлі, після удару якого м'яч влучив у поперечину. На 35-й хвилині Мудрик відгукнувся на закидання і на швидкості увірвався у штрафний майданчик, а потім півзахисника збив голкіпер Шацький. Арбітр вказав на 11-тиметрову позначку, і пенальті холоднокровним ударом реалізував Нерес. Перед перервою свій перший шанс змарнували карагандинці: після навісу з флангу Муртазаєв головою пробив неточно.

На початку другого тайму команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Досмагамбетов не реалізував вихід віч-на-віч із Пятовим, який після першого тайму у воротах замінив Трубіна. А потім із низовим ударом Нереса у стрибку впорався Шацький. У середині другої половини зустрічі карагандинці залишилися в меншості: Букорац достроково залишив межі поля. Але незабаром одна з нечисленних атак казахстанського клубу завершилася результативно: Маляров з меж штрафного майданчика зрівняв рахунок. І все ж таки, донецький «Шахтар» на останніх хвилинах вирвав перемогу. Це зробив Конопля, який завдав удару у верхній кут.

Наступний контрольний поєдинок підопічні Де Дзербі проведуть у вівторок, 15 лютого. Суперником «гірників» стане «Маріуполь».

Товариський матч.

«Шахтар» Донецьк - «Шахтар» Караганда - 2:1

Нерес (35, пенальті), Конопля (90) - Маляров (77)

Степаненко (50) - Ковталюк (17), Букорац (73), Чосич (85)

Букорац (73)

«Шахтар» Донецьк: Трубін (Пятов, 46), Вінісіус (Конопля, 46), Бондар (Вітао, 46), Матвієнко (Фарина, 67), Ісмаїлі (Корнієнко, 67), Майкон (Бондаренко, 67), М.Антоніо (Степаненко, 46), Нерес, Судаков (Тете, 46), Мудрик, Педріньо.

«Шахтар» Караганда (перший тайм): Шацький, Габишеф, Граф, Хозін, Досмагамбетов, Букорац, Чосич, Аветісян, Каньяс, Ковталюк, Муртазаєв.

Белек (Туреччина)

ШАХТЕР ДОНЕЦЬК - ШАХТЕР КАРАГАНДИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 23:14 2

Кожен клуб, який вийшов у головний єврокубковий турнір 2024/25, отримає £15.9 млн

Коментарі