Сенегал – Єгипет. Прогноз та анонс на матч фіналу Кубка Африки

Ліверпульські розбірки: Мане проти Салаха

Довгограючий чемпіонат Африки виходить на фінішну пряму. Шостого лютого у столиці Камеруну Яунде на стадіоні «Поль Бійя» відбудеться фінальний поєдинок КАН. У головному матчі турніру зійдуться збірні Сенегалу та Єгипту. Віч-на-віч зустрінуться дві головні зірки Кубка Африки і паралельно два форварди «Ліверпуля» - Садіо Мане і Мохаммед Салах. До речі, «мерсисайдці» привітали обох своїх футболістів із виходом у фінал. Цікаво, як тепер «червоні» вітатимуть переможця та втішатимуть того, хто програв?

Сенегал

Ще до початку турніру Сенегал вважався у букмекерів головним претендентом на перемогу. Отже, за великим рахунком, «Леви Теранги», вийшовши у фінал, не зробили нічого особливого. Просто підтвердили свій статус. А статус цієї команди - і справді високий. За підбором виконавців на нинішньому КАН - Сенегал однозначно найкращий. До речі, ця національна збірна ще жодного разу не стала чемпіоном Африки. На відміну від Єгипту, який у цьому зв'язку може похвалитися відразу сімома титулами (рекорд змагань). Так що Мане та компанія зроблять все можливе та неможливе, щоб привести свою збірну до першого континентального титулу.

А ще майбутній фінал, напевно, визначить і найкращого гравця турніру. На цей приз претендує та сама солодка ліверпульська парочка. Мане довго запрягав - відзначився лише одним голом на груповому етапі (з пенальті у ворота збірної Зімбабве), проте далі його прорвало. У 1/8 на його рахунку гол у ворота збірної Кабо-Верде, у чвертьфіналі, щоправда, він відзначився лише результативною передачею, але за крок до фіналу у нього «гол+пас».

А ще Мане власним коштом організував поїздку на півфінальну зустріч проти Буркіна-Фасо 50 сенегальським уболівальникам. А на фінал обіцяв привезти ще більше любителів футболу із Сенегалу. Загалом, Мане - справжній футболіст та людина.

Єгипет

Якщо збірна Сенегалу вважалася у букмекерів головним претендентом на успіх, то шанси «фараонів» котирувалися теж високо: вони були третіми серед претендентів на континентальне «золото». Так що на нас у будь-якому разі чекає не тільки цілком прогнозований, але й дуже гідний матч приблизно рівних команд.

Як і у випадку з Сенегалом, Єгипет також може похвалитися яскравим «альфа-самцем». Салах - головна зірка не лише збірної Єгипту, а й усього цьогорічного Кубка Африканських Націй. Ну, як мінімум, його найдорожча зірка (його трансферна ціна - близько ста мільйонів євро).

На відміну від свого суперника по фіналу, який у головний поєдинок турніру пробився не тільки очікувано, а й маючи відчутну перевагу над суперниками на всіх стадіях, єгиптяни на цих стадіях буквально вигризали перемоги. У всіх трьох поєдинках етапу гри на вибуття «фараони» не обмежувалися основним часом матчу. У 1/8 фіналу вони лише у серії пенальті пройшли збірну Кот-д'Івуару. В аналогічному режимі у півфіналі був обіграний Камерун, а у чвертьфіналі в овертаймі перемогли збірну Марокко.

Завдяки цим «пенальтійним» перемогам серія вікторій збірної Єгипту «з точки» на Кубку Африки досягла шести. Це рекорд турніру.

Особистий арсенал Салаха до фіналу - два голи та одна результативна передача. Це менше, ніж у Мане. Та й Мо, на відміну від Садіо, лише двічі визначали зіркою матчу (тоді як сенегальця - чотири рази). Але якщо виграє Єгипет, приз найкращого футболіста турніру, напевно, віддадуть Салаху.

Прогноз

Дуже складно віддати перевагу комусь із суперників. Дві дуже якісні, кваліфіковані команди з яскраво вираженими лідерами. Сенегал витратив напевно менше сил на шляху до фіналу, має все-таки вищий загальний рівень. Але єгиптяни проявили справжній характер попередніх етапах, труднощі їх точно загартували. Так що передбачити ім'я чемпіона дуже складно. Ризикнемо припустити, що матч вийде дуже складним, і закінчиться з мінімальним рахунком.

Орієнтовні склади:

Сенегал: Е.Менді, Сарр, Кулібалі, Діалло, Сісс, Куяте, Н.Менді, Гейє, Дьєнг, Дьєдіу, Мане

Єгипет: Абугабал, Фаттох, Хамді, Абдельмонем, Камаль, Аль-Сулайя, Фатхі, Ельмені, Мармуш, Мохамед, Салах.

6 лютого, неділя

Сенегал - Єгипет
Яунде. «Стад д'Олембе». 21:00
Пряма ТБ-трансляція - YouTube
Прогноз Sport.ua - 2:1
Сделать ставку Зробити ставку
  • 2,23
  • 2,78
  • 4,34
Сделать ставку Зробити ставку
  • 2,28
  • 2,85
  • 4,44
Сделать ставку Зробити ставку
Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 03 липня 2024, 23:45 4

Варвара народилася в московській області і в червні 2023 року отримала французький паспорт

Коментарі