Олег САЛЕНКО: «Кулач буде дуже цінним для Динамо у другій частині сезону»

Екс-гравець київського «Динамо» – про перший збір столичного клубу

Екс-гравець київського «Динамо» Олег Саленко поділився думкою про іспанський етап підготовки команди Мірчі Луческу.

- Чому «Динамо» на відміну від інших клубів УПЛ вирішило провести збір в Іспанії?
- Тому що там хороші умови - клімат та поля високої якості. Луческу знав, куди везти підопічних. Зараз в Іспанії немає спеки та достатньо спаринг-партнерів. Знайти для контрольної зустрічі топ-команди, звичайно, не вдасться, але опонентів нижчого класу вистачає. Для зборів цілком зійде.

Це як ми свого часу у Німеччині регулярно підготовку проходили. Вранці у нас були тренування, а ввечері - спаринг. Коли знаходишся під такими навантаженнями, несильні команди - найкращий варіант для гри.

- «Динамо» два матчі виграло з рахунком 4:0, а «Мурсію» обіграли - 3:1. Начебто без проблем. Чи результат не має жодного значення?
- Сам рахунок, звичайно, не такий важливий. А ось той факт, що динамівці забивають, тішить. Це важливо для психології футболістів, тому легше входити в сезон. Головне, не просто катати м'яч полем, а реалізовувати створені моменти.

- Кулач почав забивати - на його рахунку вже два м'ячі…
- Це саме те, що потрібне. Зараз, як я розумію, Луческу використовує Кулача більше у центрі нападу, а не на фланзі, і він знаходить свій шанс, можливість вразити ворота суперника. Кулач - гравець креативний і буде дуже цінним для «Динамо» у другій частині сезону.

- Повноцінну підготовку в Іспанії пропустила велика група динамівців - Попов, Караваєв, Забарний, Шкурін та Бєсєдін. Наскільки це критично для команди?
- Відновлення після травм - це одне, а ось після коронавірусу - зовсім інше. COVID не може бути перешкодою для тренувань. Футболістам потрібно давати навантаження, щоб вони не просто сиділи у номерах, а рухалися. Перший збір у плані фізики дуже важливий. Звичайно, засмучує, що такі гравці, як Забарний та Караваєв, пропустили роботу в основній групі, але що поробиш.

- У Туреччині «Динамо» зіткнеться з іншою погодою? Чому кияни таки їдуть туди?
- Ні, погода в Туреччині, гадаю, не підведе. Найголовніше для тренерського штабу «Динамо» - на турецькому зборі можна зіграти з сильнішими командами, і їх там зараз буде достатньо. До речі, «біло-сині» можуть і у грі із земляками перевірити сили, адже у лютому в Туреччині буде багато не лише команд УПЛ, а й Першої ліги.

- «Динамо» поки що обходиться без новачків, якщо не брати до уваги повернення Дубінчака. Це є великий мінус для команди?
- Я не дуже здивований таким розкладом. З іншого боку, адже «Динамо» готується лише до чемпіонату та Кубка України, і вважають, що підсилюватися їм не потрібно. Боротьба є тільки з «Шахтарем» за золото… А ось улітку - буде інша справа.

- Але «Шахтар» під час зимової паузи непогано підсилився і налаштований більш ніж серйозно.
- Це посилення «гірників» - на майбутнє, вже до наступної Ліги чемпіонів. Новачкам «Шахтаря» ще треба звикнути, зрозуміти вимоги Де Дзербі. Я впевнений, що «Динамо» не дуже непокоїться з цього приводу. Для Мірчі Луческу важливіше, щоб його команда була монолітом, вміла втілити результат його схеми.

Володимир Клепач Джерело: ВЗбірна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 червня 2024, 20:37 20

3 червня о 21:45 відбудеться товариський матч у Нюрнберзі

Коментарі