Президента Дніпра оштрафували на 90 тисяч гривень та дискваліфіковали

Федерація баскетболу України відсторонила функціонера на 5 матчів

Директорат Федерації баскетболу України виніс ряд рішень стосовно президента «Дніпра» Валерія Кондратьєва.

Під час матчу 15 січня між «Дніпром-2» та «Маріуполем», у кінцівці гри президент «Дніпра» вийшов на ігровий майданчик та вступив з суддями тієї гри у суперечку у агресивній манері з використанням нецензурних слів.

За це президент «Дніпра» дискваліфікований на 5 наступних календарних ігор за участю команди ДНІПРО-2-ДВУФКСДЮСШОР№5 у Вищій лізі, а також зобовязати сплатити грошовий внесок у розмірі 65 тисяч гривень:

- 15 000 гривень за вихід на ігровий майданчик під час гри;
- 50 000 гривень за неспортивну поведінку.

Додатково клуб зобов'язаний заплатити 10 000 гривень за незабезпечення громадського порядку та безпеки до, під час та після матчу, оскільки в момент з виходом Валерія Кондратьєва на майданчик на вимогу судді не втрутилася охорона, що перебувала в ігровому залі.

Ще 10 000 гривень клуб має сплатити за порушення правил трансляції, оскільки в момент інциденту з Валерієм Кондратьєвим оператор відвів камеру в сторону замість того, щоб тримати конфліктний епізод у кадрі.

Щодо епізоду у матчі «Дніпро» - «Будівельник» у Суперлізі, то там представник фан-сектору «Дніпра» умисно здійснив поштовх в область спини/потилиці гравця «Будівельника» Джерома Рендла, що було видно під час трансляції гри, а також відзначено суддями у звіті гри. За це клуб оштрафовано на 5 тисяч.

Максим Гаптар Джерело: Федерація баскетболу України (ФБУ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 09:45 82

Олексій Сливченко наполягає, що з таким підходом до справи шансів на чемпіонство «гірники» не мають