Без шансів проти Азаренко. Світоліна декласована у Мельбурні

Українська тенісистка завершила виступи у рамках Australian Open

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№17 WTA) завершила виступи у рамках Відкритого чемпіонату Австралії.

У поєдинку третього раунду українка поступилася екс-першій ракетці світу Вікторії Азаренко з Білорусі (№25 WTA).

Australian Open. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Вікторія Азаренко (Білорусь) - 0:6, 2:6

Цей матч нічого доброго для українського тенісу не віщував, надії були хіба що на диво. Так склалося, що Азаренко з якихось невідомих причин стала абсолютно нездоланним бар'єром у кар'єрі Світоліної. Це було й у кращі часи для українки, на що вже було очікувати зараз.

Із самого початку Еліна почала нервувати. Вже у першому геймі Вікторія дісталася брейкпойнтів, а віддала його українка після подвійної помилки. Світоліна не витримала на другій подачі, під час якої суперниця постійно чинила тиск своїм чудовим прийомом. Кошмар продовжився в другому геймі, під час геймболу Азаренко Еліна помилилася, пробиваючи смеш, хоча до того своїми атакуючими діями загнала опонентку в глухий захист, підготувавши розкішну атакувальну позицію. Мабуть, такі дитячі помилки ще більше вбили впевненість Еліни у своїх силах, бо далі розпочався справжній жах. Деколи ми бачили гру в стилі Даяни Ястремської в її найгірший день. Світоліна чомусь поспішала, вибирала неправильні рішення, відправляла м'ячі в метрові аути - загалом, «бублик» отримала заслужено. Статистика першого сету красномовна.



Жодних очікувань від другої партії не було, але треба було хоча б відновлювати репутацію. Програти Азаренко зовсім не соромно, але треба хоча б поборотися. На щастя, у другій партії вдалося повернути першу подачу, завдяки чому виходило чіплятися хоча б за свої гейми. У середині сету навіть випав шанс відіграти брейк, але після удару Світоліної корт знову виявився замалим. Віддавши українці два гейми, Азаренко, мабуть, вирішила, що цього достатньо і почала швидше догравати цей матч. Але фінальний акорд вдалося зробити з великими труднощами. Світоліна вперлася рогом у восьмому геймі на прийомі, відіграла п'ять матчболів, мала три брейкпойнти, але Вікторія все ж таки дотиснула.

Сьогоднішній матч показав, що Еліна поки що зовсім не конкурентна проти топових тенісисток. Поразка читалася, але вийшло навіть гірше, ніж найпесимістичніші прогнози. Світоліній та її новій команді потрібно добре проаналізувати виступи в Австралії, тому що рівень гри Еліни зараз явно не відповідає ні рейтингу, ні її очікуванням.

Це була п'ята зустріч тенісисток, українка програла всі матчі.

У наступному раунді Азаренко зіграє проти Барбори Крейчикової (№4 WTA) або Альони Остапенко (№27 WTA).
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Коментарі