Джокович розповів, коли дізнався про позитивний ПЛР-тест

Запитання залишаються

Лідер світового рейтингу Новак Джокович пояснив, чому відвідував заходи після позитивного тесту на коронавірус.

«Я хочу усунути дезінформацію з приводу моєї діяльності та участі в грудневих заходах перед позитивним аналізом на коронавірус. Цю дезінформацію потрібно виправити - особливо для того, щоб знизити занепокоєння з приводу мого перебування в Австралії. Крім того, потрібно прояснити питання, які спричиняють біль і тривогу моїй сім'ї. Я хочу наголосити, що з усіх сил намагався забезпечити безпеку та дотримуватися зобов'язань із тестування.

14 грудня я відвідав баскетбольний матч, після якого з'явилися повідомлення, що кілька людей здали позитивні аналізи на коронавірус. Незважаючи на те, що я не мав симптомів, 16 грудня я здав експрес-тест для виявлення антигену до коронавірусу, і він був негативним. З обережності того ж дня я здав ПЛР-тест.

Наступного дня я відвідав захід у Белграді, під час якого вручав нагороди дітям та перед яким теж здав експрес-тест. Він був негативним. У мене не було симптомів, я добре почувався. Позитивний результат ПЛР-тесту я отримав лише після заходу. (У письмових показаннях федеральному суду у Мельбурні Джокович сказав, що діагноз йому поставили 16 грудня).

Наступного дня, 18 грудня, я був у своєму тенісному центрі у Белграді для інтерв'ю та фотосесії з L'Equipe, про які ми вже давно домовилися. Решту заходів я скасував. Я відчував, що зобов'язаний дати інтерв'ю, щоб не підбивати журналіста, але під час нього дотримувався дистанції і був у масці - за винятком моменту, коли мене фотографували. Після інтерв'ю я ізолювався вдома, але зараз уже вважаю, що припустився помилки - треба було його перенести.

Щодо декларації, яку моя команда подала від моєї особи - про що я сказав прикордонникам після прибуття, - мій агент щиро вибачається за допущену помилку. Вона не була навмисною. Сьогодні моя команда надала додаткову інформацію австралійській владі, щоб прояснити це питання.

Я вважаю важливим обговорити цю дезінформацію, але більше не коментуватиму її з поваги до австралійської влади та процесу. Для мене завжди честь виступати на Australian Open. Зараз я просто хочу мати можливість боротися з найкращими гравцями на корті та виступати перед одними з найкращих уболівальників у світі», - повідомив Джокович.

10 січня сербський тенісист виграв апеляцію у справі про депортацію.

П'ятого січня австралійські прикордонники анулювали візу Новака, оскільки він не зміг довести, що має право на звільнення від вакцинації.

Володимир Клепач Джерело: Instagram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 червня 2024, 19:32 0

На 25-й хвилині забив Іван Шранц

Коментарі