Фальсифікація? Тест Джоковича на ковід внесли до бази на 10 днів пізніше

Продовжується епопея навколо участі сербського тенісиста в Australian Open

Триває епопея навколо участі сербського тенісиста Новака Джоковича в Australian Open 2022.

Повідомлялося, що Джокович склав позитивний тест на коронавірус 16 грудня. Проте, як виявилося, лише 26 грудня його результати внесли до сербської бази, із затримкою в 10 днів. Це може вказувати на те, що тест сфальсифікований.

За даними Der Spiegel, дата позитивного аналізу не дорівнює тій, яку повідомляли представники сербського тенісиста. За документами, тест було здано о 20:19, 16 грудня, проте часова мітка на сайті сербської бази тестів показує час 14:21, 26 грудня.

Час негативного тесту, який здав Джокович нібито пізніше, збігається із зазначеним у матеріалах справи - 22 грудня, 16:43. Якщо підозри підтвердяться, можуть бути юридичні наслідки, і найкращому тенісисту світу можуть відкликати візу до початку турніру, який стартує найближчого понеділка, 17 січня.

Цікаво, що позитивний тест має номер 7371999, а негативний --7320919. Ідентифікаційні номери присвоюються послідовно. Виходить, що тест, який нібито було зданий раніше, було введено в електронну систему пізніше.

Група ІТ-фахівців зробила висновки, що негативний тест був проведений до позитивного тесту, що випливає з бази даних. А не навпаки, як стверджують адвокати Джоковича і як, на перший погляд, вказують сербські медичні документи.

Є також додаткові ознаки, які ставлять під сумнів, чи Джокович справді здав позитивний результат 16 грудня. Ця заява може створити нові проблеми з візою для спортсмена в Австралії.

Микола Степанюк Джерело: Der Spiegel
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 06 травня 2024, 07:00 6

Sport.ua підбиває підсумки двох останніх тижнів у тенісі

Коментарі