ЗОЦ: «Складається враження, що основна збірна – закритий клуб»

Наставник резервної команди хоче, щоб його підопічні частіше потрапляли на Кубок світу

Тренер резервної чоловічої збірної України Микола Зоц розповів про те, чому ніхто зі спортсменів команди «Б» не взяв участі в етапі Кубка світу в Ансі.

«Скажу чесно, щодо поїздки до Ансі було кілька варіантів. Особисто я хотів, щоб спортсмени команди «Б» там виступили, але старший тренер збірної має трохи своє бачення, на що він має повне право, бо відповідає за кінцевий результат. Зі свого боку, я можу тільки пропонувати якісь варіанти, а вже приймуть їх чи ні - це інше питання.

Так ось після гонок Кубка Австрії, який проходив під час збору в Обертіліасі, я бачив, що і Ткаленко, і Лесюк перебувають не в оптимальній формі, і на Кубку світу з нею боротися практично неможливо. Моя пропозиція була такою, щоб там виступили Насико, Труш та Доценко, а з Хохфільцена до них приєднався Тищенко. Санітра не прийняв цей варіант, заявивши, що з команди «Б» можна взяти лише одного спортсмена, а Ткаленко та Лесюк стовідсотково мають бігти у Франції.

Тепер другий момент. Виникло питання, а чому брати лише одного спортсмена з команди «Б», адже за логікою залишається вільним ще одне місце. Я підняв це питання і запропонував кандидатуру Насика та Труша, на що знову отримав відповідь, що потрібний лише один спортсмен, і ніяк інакше.

Після цього ми прийняли рішення, що всі спортсмени команди «Б» залишаться виступати на Кубку IBU в Обертіліасі, бо там також були важливі гонки. До того ж вимальовувалась непогана естафета, бо приїхав сильний склад жіночої збірної.

Звичайно, ця ситуація для мене досі трохи незрозуміла. Складається певне враження, що команда «А» має свій закритий клуб, а у нас свій. У моєму розумінні - це має бути єдиний механізм, який працює на загальний результат.

Яскравий приклад цього - команда «Б» та юніори. Ми готувалися весь сезон разом, а коли розпочалися етапи юніорського Кубка світу, ми щодня на зв'язку з Романом Лейбюком, який знаходитиметься безпосередньо на місці стартів. Обговорюємо всі деталі, формуємо склад на естафету. З основною командою, на жаль, такої комунікації немає, і мені це здається трохи дивним. Навіть якщо взяти того ж Насика. На Кубку IBU у Шушені він значно вигравав ногами у Тищенка, у мас-старті з 5 колами був 22-м, тоді як Артем 26-й з одним штрафом. Після цього я запропонував, щоб на Кубок світу до Гохфільцена їхав саме Насико, але все одно викликали Тищенка. Взагалі вважаю, що вже після перших гонок на Кубку світу в Естерсунді, Денис мав залишатися у розташуванні основної команди. Вже тоді було видно, що має потенціал, і він може додавати.

Розумію, що у Санітри є своя стратегія та тактика, але все-таки у нас не футбольна команда, щоби хтось із спортсменів не підходив під тактику. У нас на чолі має стояти результат спортсмена і показані ним секунди», - сказав Зоц.

Денис Шаховець Джерело: XSport
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 16:46 123

Команда Юрія Максимова перемогла вперше за останні п'ять матчів

Коментарі