Дві тріумфаторки: Бергер видадуть новий Великий кришталевий глобус

В IBU ухвалили єдине вірне рішення в ситуації, що склалася

21 грудня на засіданні Виконавчого комітету IBU було ухвалено рішення розділити перемогу у загальному заліку Кубка світу сезону 2013-2014 між двома спортсменками - Кайсою Макаряйнен і Турою Бергер.

Нагадуємо, що це рішення було викликане постановою CAS про допінгову дискваліфікацію Ольги Зайцевої та анулювання її результатів у дев'яти гонках Кубка світу сезону 2013-2014. Загальний залік був перерахований, внаслідок чого Великий кришталевий глобус фактично перейшов від Кайси Мякяряйнен до Тури Бергер.

Читайте також: Хто вкрав Великий кришталевий глобус у Макаряйнен - Зайцева чи IBU?

В офіційній заяві IBU йдеться:

«Оскільки неможливо відтворити ситуацію, в якій спортсменки отримали б можливість чесно боротися у фіналі сезону за перемогу в загальному заліку Кубка світу, Виконавчий комітет IBU одноголосно вирішив вручити обом біатлоністкам по Кришталевому глобусу і розділити перемогу в сезоні 2013-2014 між Кайсою Макаряйнен та Турою Бергер. IBU вважає таке рішення справедливим, адже «чисті» спортсмени не можуть бути покарані за порушення інших.

Офіційну церемонію нагородження буде проведено на одному з етапів Кубка світу поточного сезону. Тура Бергер також отримає грошову винагороду за перемогу у загальному заліку».

Денис Шаховець Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 22:31 2

Ексчемпіон WBC хотів би провести четвертий бій з Тайсоном

Коментарі