Володимир БРИНЗАК: «Ми запустили процес розвитку біатлону в Україні»

Володимир Бринзак розповів про розвиток біатлону в Україні

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів про перспективи розвитку цього виду спорту у нашій країні.

- Наскільки подальші перспективи нашого біатлону залежать від результатів конкретно Олімпіади в Пекіні?
- Ми в будь-якому разі розвиватимемося. Наразі ремонтується база у Тернополі. Базу в Сумах переводять у комунальну власність, щоб можна було включити її до програми «Велике будівництво» і також упорядкувати. Центр олімпійської підготовки у Чернігові передали до державної власності, і ми вже робимо проект реконструкції.

Якщо говорити про розвиток на місцях, то відновлюємо федерацію на Івано-Франківщині, вже функціонує федерація на Закарпатті - діти вже займаються на зборах у Тисовці. Добре розвивається Харків, а на юнацькому чемпіонаті України порадували високими місцями хлопці з Києва. Ми запустили процес розвитку біатлону в Україні і він не може зупинитися, навіть якщо на якійсь Олімпіаді ми залишимося без медалі.

Тим більше, зараз у нас з'являються молоді хороші хлопці - є з ким працювати. І я радий, що Юрай Санітра дав добро продовжити роботу із командою у наступному олімпійському циклі. Ми говорили, що молоді перспективні хлопці підключаться до роботи з командою А, щоб під керівництвом Юрая швидше змогли вирости у сильних спортсменів. Ну і вже є хороша чоловіча команда - сподіваюся, після Пекіна залишиться не лише Підручний, а й Прима.

З дівчатами трохи складніше - там ситуація з гіршим резервом. Хоча в нас періодично спалахують зірочки, на яких ми сподіваємось: Журавок, Меркушина, Кривонос… Проте вони, на жаль, із зірочок не виросли у повноцінних зірок, як Підгрушна, Джима, сестри Семеренко… Але ми не опускаємо руки: є Катя Бех, сестри Городні, Саша Меркушина… Може, найближчим часом ще хтось зуміє проявити себе досить яскраво.

Олександр Тішура Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 травня 2024, 06:55 0

Зірковим воротарем цікавляться клуби із Саудівської Аравії

Коментарі