Орли заклювали грифонів. Дженоа поступився Лаціо в Римі

Команда Андрія Шевченка уникла розгрому, забивши гол престижу

До матчу підопічні Шевченка підходили з жахливою серією - 14 матчів без перемог в чемпіонаті. «Лаціо» знаходився в турнірній таблиці вище, тому очевидною була перевага саме римської команди.

Проте перший тайм вселив деякі надії для українських вболівальників. «Грифони» досить пристойно грали в центрі поля, виділявся Портанова, який проводив перший матч в основі за «Дженоа». Але ні напад, ні захист не підтримали - перші нічого не могли зробити попереду (перший удар по воротах «Лаціо» став помітною подією в матчі), а другі жахливо грали біля своїх воріт.

На совісті захисників усі три пропущені голи - спершу Гільоне і Васкес так грали в пас, що дозволили Феліпе Андерсону вивести на удар Педро (взагалі, культура прийому м'яча, культура пасу в «Дженоа» - тихий жах), тоді той же Васкес не втримав Ачербі після кутового, а наприкінці матчу Дзаканьї, як стоячого, на швидкості обігнав Сабеллі (який, до речі, вийшов на заміну) і реалізував вихід сам на сам.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після цього «лаціале» розслабилися і дозволили супернику забити гол престижу - відзначився Мелегоні.

П'ятнадцять матчів без перемог для команди. Шість матчів без перемог особисто для Андрія Шевченка. В клубі відчайдушно чекають трансферного вікна, бо з даними гравцями нічого робити в Серії А. А в наступному турі на «Дженоа» чекає зла після вильоту з Ліги чемпіонів «Аталанта»...

Чемпіонат Італії. 18 тур.

«Лаціо» - «Дженоа» - 3:1.

Педро, 36, Ачербі, 75, Дзаканьї, 81 - Мелегоні, 86.

Гільоне, 30, Васкес, 60, Портанова, 73.

«Лаціо»: Стракоша - Хюсай (Раду, 63), Луїс Феліпе Рамос (Габаррон, 84), Ачербі, Марушич - Мілінкович-Савич, Катальді (Лейва, 74), Башич (Луїс Альберто, 63) - Феліпе Андерсон (Мурікі, 84), Педро, Дзаканьї.

«Дженоа»: Сірігу - Вайнсхосден (Біраскі, 46), Васкес, Крішіто - Портанова (Мелегоні, 82), Гільоне (Сабеллі, 60), Стураро (Ернані, 46), Бадель, Камб'язо - Дестро, Пандев (Екубан, 60).

Арбітр: Лука Пайретто.

«Стадіо Олімпіко» (Рим, Італія).

ЛАЦІО - ДЖЕНОА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 12:42 15

«Чорноморець» визнано критично важливим клубом для функціонування економіки

Коментарі